Як локачинські школярі обігнали полтавських та не змогли наздогнати луцьких інтелектуалів

01 Листопада 2017, 19:00
Локачинські школярі на турнірі 1873
Локачинські школярі на турнірі

З чого все починалося

Всеукраїнський рівень змагань – це завжди велика відповідальність. У чому б це не було. І цього року ми захищали честь області на турнірах з географії та хімії. Коли у вересні позаду лишилось два обласних турніри, з яких ми привезли другі місця, то думали, що на цьому усе й закінчиться. Але уже наступного тижня ми дізнаємось, що зайняли місця в особистому заліку і що Волинська обласна Мала Академія Наук запрошує нас до Луцька на збори команди до всеукраїнського турніру.

У лабораторному корпусі СНУ нас чекали три насичених лекціями дні, як з географії, так і з хімії. Викладачі СНУ розібрали кожне запитання, щоб ми у надалі мали орієнтир. Далі нас чекали декілька тижнів напруженої підготовки, коли доводилось поєднувати навчання, додаткові заняття і підготовку до турніру.

Як це було

Цього року турнір юних географів проводили у Харкові з 23 по 27 жовтня на базі ліцею-інтернату «Обдарованість». У перший день ми поселилися провели жеребкування та визначили, як будуть проводитись чвертьфінальні бої. Уже з самого початку усі зрозуміли, що про сон варто буде забути, адже участь у турнірі брали 26 команд з різних куточків України. Нашу Волинь представляли збірною області та збірною міста Луцька.

За результатами чотирьох боїв визначили 13 команд, які виступатимуть у півфіналі.

У півфіналі ми зіткнулися з нашими земляками, командою «Лучеськ» та збірною Полтавської області «Фенікс». У ході боротьби кожна з команд виступила у роді доповідача, опонента та рецензента, пропонуючи суддям власні вирішення заданих питань.

Фінал

За підсумками змагань перше місце виборола команда «Лучеськ», ми поступились їм лише двома балами і посіли друге місце у групі, а полтавська «Фенікс» – третє.

Як виявилося, програли ми цьогорічним переможцям турніру.  Так, ми засмутилися, бо доклали чимало зусиль, але всеукраїнський турнір – це, в першу чергу, безцінний досвід, а тоді уже змагання.

Турнір – це не просто інтелектуальна гра. Турнір – це цілий спектр почуттів, тут гартується дух, сила волі, бажання здобути перемогу. І якщо тобі уже довелось поринути у цю атмосферу, то це уже неможливо забути.

Ірина ОДІОН

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024