У Локачинську бібліотеку запрошують познайомитися з творчістю Ірен Роздобудько

02 Листопада 2017, 14:00
Ірен Роздобудько 6186 Джерело: http://life.pravda.com.ua
Ірен Роздобудько

Охочих запрошують до Локачинської центральної районної бібліотеки познайомитися із творчістю Ірен Роздобудько.

Українська письменниця, журналістка та сценаристка Ірен Роздобудько 3 листопада святкуватиме 55 років.

Авторка понад 20 книг для дорослих та дітей, лауреатка багатьох конкурсів та премій, зокрема конкурсу «Коронація слова» - це деякі факти із творчого шляху поетеси. Окрім цього, художній фільм «Ґудзик», який зняли за її сценарієм отримав у 2008 році на XIII Міжнародному телефестивалі у Чорногорії нагороду за кращий сценарій.

Пропонуємо ознайомитися із кількома цитатами із книг Ірен Роздобудько.

«...життя не має смаку, в чистому вигляді воно – як дистильована вода. Ми самі додаємо у нього солі, перцю чи цукру. Коли життя набуває смаку – серце болить сильніше» («Ґудзик»).

«Тільки людина здатна брехати. У природі брехні не існує. Хіба брешуть дерева, птахи, вода?.. Можна жити бідно, безтямно, дурнувато, легковажно, важко, але при цьому жити чесно - необхідно. Інакше - морок, ніч, смерть... Найстрашніше - втратити віру. Її гублять раз - і назавжди... А потім шукають. І знаходять виправдання собі. Роблять вигляд, що все гаразд, і посміхаються. Але голка в серці залишається. З нею можна якось жити. Але хіба це життя?» («Ґудзик»).

«У житті взагалі не буває випадковостей. Це ми їх вигадуємо, коли не можемо пояснити незбагненних речей» («Зів'ялі квіти викидають»).

Викладка літератури Ірен Роздобудько у бібліотеці
Викладка літератури Ірен Роздобудько у бібліотеці

Локачинська центральна районна бібліотека підготувала викладку літератури «Творчість крізь призму душі та серця» до дня народження Ірен Роздобудько.
На сторінці бібліотеки у фейсбуці пишуть, що її книги читають на одному подиху. І самобутнім є відображення стосунків між людьми загалом та долі звичайної жінки зокрема у творчості письменниці.

Ірина ГОЮК

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024