Локачинський район: розглянули 182 звернення про порушення прав дитини

16 Листопада 2017, 17:31
4672 Джерело: http://www.locadm.gov.ua

Звернення про порушення отримує служба у справах дітей райдержадміністрації від громадян району, органів місцевого самоврядування, навчальних закладів та соціальних служб.

Засідання комісії з питань захисту прав дитини 15 листопада провела перша заступниця голови РДА Наталія Сафронова, – інформує офіційний сайт Локачинської РДА.

Протягом засідання члени комісії обговорили заяви та звернення про виконання батьківських обов’язків щодо дітей у складних життєвих ситуаціях, про повернення чи виведення з дитячого будинку сімейного типу, про доцільність позбавлення батьківських прав.

«Протягом 2017 року працівники служби отримали і розглянули 182 усних та письмових звернення про порушення прав дитини. Також протягом року надали 330 консультацій з питань захисту прав дитини», – коментує Наталія Сафронова.

Орган опіки та піклування Локачинської райдержадміністрації та служба у справах дітей представляють та захищають інтереси дітей у судах та на комісіях з питань захисту прав дитини.

Також, якщо є загроза для життя та здоров’я дитини, то її можуть забрати із сім’ї, а батьків позбавити батьківських прав стосовно неповнолітніх.

З сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах постійно проводиться профілактична та роз’яснювальна робота.

«Наше завдання – захистити права дітей», – переконана Наталія Сафронова.

Зазначимо, що служба у справах дітей РДА 16 листопада провела рейд-обстеження у селах Дорогиничівської та Замличівської сільських рад.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024