Локачі: провели захід у рамках акції «16 днів проти насильства»

03 Грудня 2017, 12:40
На заході у рамках акції «16 днів проти насильства» 2720 Джерело: https://www.facebook.com
На заході у рамках акції «16 днів проти насильства»

Щорічну акцію «16 днів проти насильства» Перший всесвітній інститут жіночого лідерства ініціював проводити у 1991 році.

У рамках цієї акції Локачинський районний центр зайнятості спільно з бюром надання безоплатної правової допомоги провели профорієнтаційний урок для учнів та учениць філії Оваднівського професійного ліцею, – йдеться на сторінці Локачинського районного центру зайнятості у Facebook.

«Захід організували з метою привернути увагу до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Адже найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека», – пише провідна фахівчиня з питань зайнятості Локачинського РЦЗ Марія Серединська.

Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони поєднують заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі дати: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок; 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом; 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством; 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями; 5 грудня – Міжнародний день волонтера; 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі; 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією; 10 грудня – Міжнародний день прав людини. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024