У районній бібліотеці організували викладку літератури до Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС

15 Грудня 2017, 15:45
Викладка літератури 3527 Джерело: facebook
Викладка літератури

Щорічно в Україні 14 грудня відзначають День ліквідатора аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Цю дату встановили у 2006 році на честь 20 років із закінчення будівництва саркофагу на ЧАЕС. Число пожежників, військових і просто добровольців, які брали участь в ліквідації наслідків аварії становить понад півмільйона людей. Їх називають «тими, хто врятував світ», – йдеться на сторінці Локачинської районної центральної бібліотеки у Facebook.

В Локачинській центральній районній бібліотеці до Дня ліквідатора організували тематичну викладку літератури «Збережемо пам'ять про їх подвиг». Тут зібрані не тільки науково-популярні праці, але й художні романи про одну з найбільших техногенних катастроф за всю історію людства.
Книга білоруської письменниці Світлани Алексієвич, Нобелівської лауреатки 2015 року, «Чорнобильська молитва: хроніка майбутнього» описує історії реальних людей. Це розповіді людей, що пройшли через увесь жах катастрофи, евакуацію, хворобу, втрату близьких.

Книга Любові Сироти  «Прип’ятський синдром» чекала свого часу 15 років. Все почалося із сценарію художнього фільму «Як врятувати тебе, сину», за яким планували зняти двохсерійний фільм. Кіно не вдалося зняти через кризу у країні. Однак сценарій залишився, а пізніше трансформувався в автобіографічну кіноповість про події 26-27 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Усіх охочих запрошують взяти книги, щоб ознайомитися із фрагментом нашої історії.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024