Локачани вибороли друге місце на обласному конкурсі фольклорних колективів

16 Грудня 2017, 11:55
Локачинський фольклорний колектив 1908 Джерело: http://nvklokachi.at.ua/
Локачинський фольклорний колектив

Обласний конкурс фольклорних колективів зібрав учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Змагання фольклорних колективів провели 10 грудня на базі Володимир-Волинського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3-ліцей», – йдеться на офіційному сайті Локачинської гімназії.

Локачинський  район представляли фольклорний гурт «Дивограй» від Локачинської гімназії та музичний гурт «Локачани» дитячої музичної школи. Учасники виступили із постановкою народних ігор та забав «Запрошуємо на Локачинську Вуйму». За умовами конкурсу потрібно було виконати пісні a capella,  або ж у супроводі народних інструментів, показати і відтворити регіональні обряди, традиції.

На конкурсі фольклорних колективів
На конкурсі фольклорних колективів

Локачанам у конкурсі фольклорних колективів дали 2 місце.

 «А коли весь фольклорний гурт «Локачани» з’явився на сцені, то, здалося, що вона йому буде замала. Яскраві сценічні костюми, веселкові кольори різних атрибутів, майстерна акторська гра дітей, виконання народних пісень солістами, ансамблем, використання звучання багатьох народних інструментів, трикутника, тамбурина, свищиків,  бажання учасників переконати всіх глядачів, що ми – найкращі, все разом дало хороший результат», – пишуть на сайті Локачинської школи.

Найменші конкурсанти
Найменші конкурсанти

У конкурсі взяли участь 24 колективи, які виступали у таких двох напрямках, як автентичний та стилізований спів.

«Результат нашої поїздки, нашої «маленької» перемоги досить хороший. Адже у колективі «Дивограй» сьогодні займаються дітки віком від 6-7 років, і на обласному конкурсі ми були найменшими. Якраз подібні змагання і загартовують та зміцнюють учасників, дають їм такий потрібний досвід, який не набувається більше ніде», – пише керівниця Зразкового хорового колективу Галина Сірук.

На змаганнях були представлені колективи з різних куточків Волині:«Калиновий цвіт», «Веретенце», «Козодра», «Дударик».

Галина Сірук з колективом
Галина Сірук з колективом


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024