У Локачинському районі один з найвищих показник сказу серед свійських тварин

23 Грудня 2017, 11:40
1800 Джерело: http://volindses.com.ua

Лікарі обласного лабораторного центру попереджають про небезпеку контактів з підозрілими на сказ тваринами.

Цього року лабораторно підтвердили 4-й випадок сказу серед тварин у Камінь-Каширському районі, половину скажених тварин становлять коти. Днями у  с. Нуйно від сказу загинуло домашнє кошеня, – інформує Волинський лабораторний центр МОЗ України.

Лікарі-епідеміологи області моніторять звернення громадян за медичною допомогою з приводу укусів їх тваринами та залишок антирабічних (проти сказу) препаратів на місцях. На сьогодні епідситуація зі сказу контрольована та перебуває на рівні показників минулого року: з приводу укусів вже звернулось майже 1,4 тисячі осіб, з них понад 200 отримують профілактичне лікування.

Контролюється ситуація щодо сказу серед тварин. На сьогодні сказ виявили у понад 50 тварин, з яких  майже половина — свійські тварини. Найбільше сказу серед свійських тварин зареєстровано у В.Волинському, Горохівському, Камінь-Каширському, Ківерцівському, Локачинському, Луцькому, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому районах та місті Ковелі.

Лікарі радять робити щеплення проти сказу своїм домашнім улюбленцям. А постраждалим від укусів тваринами — виконувати рекомендації лікарів та ні в якому разі не відмовлятись від щеплень. Це єдиний запобіжний захід вберегтись від смертельної хвороби – сказу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024