Як щасливо провести новорічні свята: рятувальники дають поради

28 Грудня 2017, 12:05
4157 Джерело: http://www.locadm.gov.ua/

Рятувальники Локачинського сектору з надзвичайних ситуацій нагадали основні вимоги правил пожежної безпеки.

Наближаються свята. Палаци культури, клуби, шкільні та дитячі установи, оселі багатьох прикрасять новорічні ялинки – неодмінні атрибути цього свята. Однак, поряд із позитивними емоціями при недотриманні елементарних вимог правил пожежної безпеки можна зіпсувати святковий настрій, – йдеться на сайті Локачинської РДА.
 У зв’язку з цим Локачинський районний сектор Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області нагадує основні вимоги правил пожежної безпеки під час підготовки та святкування Новорічних та Різдвяних свят.

Під час проведення новорічних свят:
 - ялинка повинна встановлюватися на стійкій основі;
-  при відсутності в приміщенні електричного освітлення (під час можливого відключення тощо) святкування новорічної ялинки повинно проводитися тільки протягом світлового дня;
 - ялинку не слід встановлювати в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації;
 - ілюмінація повинна бути виконана з додержанням правил улаштування електроустановок; у разі використання електричної освітлювальної мережі без понижуючого трансформатора на ялинці можуть застосовуватись гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 Вольт;
- при виявленні несправності в ілюмінації (нагрів проводів, блимання лампочок, іскріння тощо ) вона повинна бути терміново вимкнена;
 - не дозволяється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, що не просочені вогнезахисною речовиною, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, одягати дітей в костюми з легкозаймистих матеріалів (вати, паперу, марлі).

Особливо небезпечними для життя та здоров’я людини та оточуючих є піротехнічні засоби. Петарди, феєрверки, ракети та інші побутові «іграшки» завжди притягували увагу до себе не тільки дітей, а й дорослих. Але рік у рік збільшується кількість людей, які отримують від цих забав каліцтво, термічні опіки та різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного чи невмілого користування піротехнічними виробами.  Щоб запобігти біді, слід дотримуватися правил пожежної безпеки.
 Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів і поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок тощо. Піротехніку не можна зберігати біля приладів опалювання – батарей, газових та електричних плит. Не варто носити вогненебезпечні предмети у кишенях чи сумочках. Не можна розбирати вироби чи піддавати їх механічним впливам, курити, працюючи з піротехнічними виробами.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024