Затурці: децентралізатори розповіли про перші кроки новоствореної ОТГ

30 Грудня 2017, 14:49
Експерт із місцевих фінансів Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк 3123 Джерело: facebook
Експерт із місцевих фінансів Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк

Волинські децентралізатори побували у Затурцівській ОТГ, де днями відбулися перші вибори в об’єднаній громаді.

У Затурцях децентралізатори розповідали про перші кроки, які має зробити ОТГ, – інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом'юк привітав представників громади. У своєму вітальному слові він наголосив на важливості можливостей для громади і розвиткових проектах.

Під час зустрічі говорили про підготовку до проведення першої сесії, яку запланували на 4 січня 2018 року, про юридичні моменти реорганізації та інвентаризацію. Юридичні тонкощі перших кроків в ОТГ розповів юрист Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Андрій Погорілий.

Волинські децентралізатори наголосили на термінах проведення різноманітних процедур, порадили проаналізувати витрати на наступний рік та попрацювати із кадрами і застерегли від певних викликів реорганізації.

Також під час візиту до Затурцівської ОТГ обговорили і затвердження бюджету, обов’язки старост тощо. Наприклад, експерт із місцевих фінансів Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Матвіюк розповів про особливості формування бюджету ОТГ програмно-цільовим методом.

Експертка із децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан наголосила, що буде важко, але немає нічого неможливого.

Нагадаємо, що Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування фінансується Програмою «U-LEAD з Європою». Вона спільно фінансується Європейським Союзом та країнами-членами, а саме Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Основним завданням ЦРМС спільно з Міністерство регіонального розвитку, будівництво та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) є підтримка реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, покращення надання місцевих адміністративних послуг на користь громадян тощо.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024