Локачі: підвели підсумки року для центру зайнятості, роботодавців та працевлаштованих

22 Січня 2018, 09:40
Локачинська районна філія обласного центру зайнятості 1700
Локачинська районна філія обласного центру зайнятості

Протягом року кількість роботодавців у Локачинській районній філії обласного центру зайнятості зросла на 11%, а кількість вакансій – на 8%.

«Державна служба зайнятості реформується та покращує свої сервіси. Ключовим принципом реорганізації є створення сучасної соціальної сервісної служби для клієнтів: для роботодавців – це якісний та швидкий підбір кваліфікованих працівників, для безробітних та шукачів роботи – оперативне сприяння зайнятості та розвитку професійної кар’єри», – інформує Локачинська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

Сприяння зайнятості супроводжується запровадженням сучасних інформаційних технологій: реалізовано можливість скористатися сервісом «Електронна черга реєстрації безробітних» для запису на прийом до фахівця будь-якого центру, для презентації шукачів роботи застосовуються відеорезюме, використовується дистанційне спілкування з роботодавцями – онлайн – співбесіда,  відеопрезентації та відеовакансії підприємств. Наприкінці минулого року Локачинський районний центр зайнятості реорганізували у Локачинську районну філію Волинського обласного центру зайнятості.

Протягом 2017 року, у порівнянні з минулим роком, забезпечили позитивну динаміку по основних напрямках діяльності районної служби зайнятості. 

Кількість роботодавців, які співпрацювали з центром зайнятості, збільшилася більш як  на 11% та становила 142 працедавці.

Кількість усіх заявлених протягом року вакансій у базі даних районної  служби зайнятості зросла на 8% до 493 одиниць.

У 2017 році послуги державної служби зайнятості з пошуку роботи отримували 678 зареєстрованих безробітних.

Кількість працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості зросла на 26 осіб або 5% (становила 481 особу). При цьому, 44% з них працевлаштували оперативно до надання статусу безробітного. З числа колишніх безробітних 22% знайшли роботу у сільському, лісовому та рибному господарстві, кожний третій – у переробній промисловості, 14% – в оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті, 17% –  на державне управління й оборону, соціальне страхування. Звернулись 23 учасники АТО, їм надали статус безробітного, призначили матеріальну допомогу по безробіттю,  21 особу цієї категорії працевлаштували, з них 4 особи за контрактом у збройних силах України,16 осіб брали участь у громадських та інших  роботах тимчасового характеру, 6 з них навчались.  На кінець  2017 року на обліку у центрі зайнятості перебувало 10 учасників АТО.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштували 5 безробітних. Зокрема, 2 особи, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024