Міжнародний день бармена: події та іменини 6 лютого

06 Лютого 2018, 14:42
2628

6 лютого – червона дата в календарі для Ксенії, Оксани, Герасима, Тимофія, Івана, Павла, Агапія, Дениса, Вавила.
Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з днем народження, надсилайте привітання та фото іменинників на електронну пошту [email protected].
Іменини або день Ангела – це день пам’яті святого, ім’я якого дали християнину чи християнці при хрещенні. Календар іменин на 2018 рік допоможе вам дізнатися, в який день будуть ваші іменини чи іменини ваших родичів, друзів, знайомих. Зверніть увагу, що день ангела – це найближчий до дати народження день пам’яті святого, ім’ям якого чи якої назвали людину.
6 лютого у світі відзначають Міжнародний день бармена.
Міжнародний день бармена (День святого Аманда – покровителя виноробів і пивоварів)
Професійне свято бармена отримав прив’язку до 6 лютого не випадково. Цього дня католики шанують Святого Аманда – покровителя виноробів і рестораторів.
6 лютого привітання приймають всі, хто стоїть за барною стійкою і радує відвідувачів фірмовими напоями і ласкавим поглядом. Україна приєдналася до свята у 2008 році, коли Міжнародний центр барменів «Planet Z» спільно з київським рок-клубом «Докер Паб» вирішили ввести таку традицію і в нашій країні. Пізніше ідею підхопили інші регіони, і тепер у професійний день барменів проходять масштабні акції, розраховані на визнання і гарний настрій.
У 2018 році 6 лютого – червона дата в календарі для Ксенії, Оксани, Герасима, Тимофія, Івана, Павла, Агапія, Дениса, Вавила.


Цей день в історії:
1900 – російський вчений Олександр Попов вперше у світі передав по радіо сигнал лиха в морі (радіограми командиру криголаму «Єрмак»).

1918 – у Росії виданий декрет про перехід з лютого на новий стиль (григоріанський календар). Відбулося це 24 січня за старим стилем, а 7 лютого відтак того року не існувало взагалі – одразу після 31 січня настало 14 лютого.

1919 – Раднарком України надіслав ноту протесту країнами Антанти у зв'язку з інтервенцією на півдні України.

1922 – ВЦВК РРФСР скасував ВЧК і створив Державне політичне управління (ГПУ) при НКВД РРФСР, в завдання якого входила боротьба зі шпигунством, контрреволюцією і бандитизмом.

1925 – почала виходити перша українська піонерська газета «На зміну» (згодом – «Зірка»).

1931 – на екрани США вийшов фільм Чарлі Чапліна «Вогні великого міста».

1958 – створена Спілка кінематографістів України.

1958 – у Мюнхені розбився літак з англійською футбольною командою «Манчестер юнайтед» на борту.

1985 – організовано Головкосмос СРСР.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Буркіна-Фасо.

1998 – президент США Білл Клінтон підписав указ про перейменування міжнародного аеропорту імені Вашингтона в аеропорт імені Рональда Рейгана.

2004 – стався потужний вибух у вагоні поїзда між станціями «Автозаводська» і «Павелецька» московського метро. Загинуло 39 людей, поранено 120. В організації вибуху звинуватили чеченських сепаратистів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024