Юлія Тимошенко: «Рішення КС щодо мораторію на продаж землі дає Україні шанс і ресурс для розвитку»

16 Лютого 2018, 16:04
1212

Конституційний суд відмовився відкривати провадження у справі за поданням 55 народних депутатів про визнання незаконним продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

«Усі спроби натиснути на Конституційний суд і визнати незаконним продовження мораторію на продаж землі виявилися марними. Судді ухвалили єдино правильне рішення. Це перемога України над корупцією та свавіллям, які нині правлять бал», – заявила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала, що стаття 13 Конституції України чітко зазначає, що земля та її надра належать українському народу. Наша держава має 1/10 світових запасів найбільш цінних родючих земель – 42 мільйони гектарів багатих чорноземів. При цьому вартість землі у десятки разів нижча, ніж в країнах Європейського союзу.

«Продаж землі за теперішніми цінами зробить хліборобів жебраками. Натомість олігархи та іноземці скуплять наш найцінніший ресурс за безцінь. Ми втратимо продовольчу незалежність, а 14 мільйонів селян просто викреслять з життя, бо вони будуть непотрібні», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана: сьогоднішнє рішення Конституційного суду означає, що в України залишився шанс і величезний ресурс, щоб піднімати економіку і ставити країну на ноги після повного перезавантаження влади.

Політик також нагадала, що «Батьківщина» має розроблену комплексну програму аграрного розвитку, де основна роль належить фермерським господарствам. При цьому сільськогосподарська земля, як і в багатьох розвинутих країнах, залишається в державній власності. За бажанням власники паїв можуть продати їх за ринковою ціною громаді чи державі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39