До районної лікарні госпіталізували п’ятьох людей

23 Лютого 2018, 16:49
1456 Джерело: Новомиргород

Протягом останнього тижня на ГРВІ у районі захворіло 186 жителів, з них – 119 дітей, п’ятьох госпіталізували до Локачинської районної лікарні.

У  Локачинському районі спостерігається ріст захворювання на гострі респіраторно-вірусні інфекції. Протягом останнього тижня на  ГРВІ  в районі захворіло 186 осіб, з них – 119  дітей до 17 років. П’ятьох людей госпіталізували в ЦРЛ, з них – чотири дитини до 17 років, – інформує Локачинське лабораторне відділення.

З початку епідемсезону (2 жовтня) до 23 лютого у районі зареєстрували 1447 хворих на ГРВІ, перехворіло близько 7% населення. Із загальної кількості захворілих понад 62% – діти.

На сьогодні одним з найефективніших специфічних методів профілактики грипу залишається вакцинація.

З початку епідсезону в районі щеплення проти грипу отримали 115 осіб, з них – 99 діти до 17 років (учні й учениці Затурцівської спецшколи «Центр освіти»). Відсоток виконання плану щеплень по району – 92%.

Локачинське лабораторне відділення нагадує про профілактичні заходи, які підвищують несприйнятливість організму до дії збудників грипу.

Перш за все, актуальними є  спільні заходи з підтримки імунітету – якісне харчування, мультивітаміни, зарядка.

Щоб запобігти захворюванню, досить дотримуватися елементарних заходів безпеки:

  • не обмежувати себе в прогулянках на свіжому повітрі, але уникати переохолодження, особливо замерзання ніг і носа, так як ослаблений організм може швидше заразитися;
  • намагатися не контактувати з хворими;
  •  здійснювати провітрювання  і вологе прибирання в приміщеннях;
  • регулярно прати всі речі, які потрапляють разом з Вами в громадські місця, особливо в період епідемій, в тому числі і верхній одяг, так як віруси можуть досить довго зберігатися в ньому;
  • при виникненні нежиті використовувати одноразові хустки;
  • під час епідемій або якщо Ви самі підхопили вірус і змушені бути на вулиці або в громадському місці, потрібно носити стерильну медичну маску, і міняти маски не рідше, ніж раз на 4 години;
  • уникати торкання руками очей, носа чи рота, саме так поширюється вірус грипу, пам'ятайте про правила гігієни обов'язково мийте руки і обличчя після відвідин громадського транспорту і публічних місць.

У будь-якому випадку, при перших ознаках захворювання зверніться до лікаря. Пам'ятайте, що  самолікування може призвести до небажаних наслідків і ускладнень.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024