Локачі: у бібліотеці «Великоднє диво»

04 Квітня 2018, 14:55
«Великоднє диво» 4036
«Великоднє диво»

До Великодніх свят 3 квітня у Локачинській бібліотеці відкрили районну виставку-огляд писанок, крашанок, крапанок та іншої техніки виконання «Великоднє диво».

Про це інформує у Facebook Локачинська центральна районна бібліотека.

 На виставці є як і традиційні й авторські писанки, так і великодні композиції з яєць. Загалом представляється 260 робіт. Більшість представлених експонатів складають писанки.

Автори писанок та інших творів Юлія Мелесик з с.Войнин, Олена Романюк з с.Маньків, Антоніна Веремчук – с.Губин, Марія Козаченко, Ольга Козаченко, Марина Ничипорук – смт.Локачі, Наталія Гатальська, Ірина Стеранюк – с.Затурці, Лідія Маліцька, Олена Смаль – с.Мовчанів, Наталія Сталь – с.Холопичі, Лариса Конопацька – с.Білопіль, Ірина Кулай – с.Зубильне, Ніна Максимюк та Наталія Шозда з с.Тумин, Людмила Гончарук – с.Крухиничі, Олеся Кухарук – с.Бермешів, Олександра Уліцька – с.Конюхи, Світлана Михалюк – с.Привітне, Оксана Костюкевич – с. Коритниця, Мирослава Хилюк – с.Марковичі, Людмила Ничипорук – с.Заячиці, Людмила Глум – с.Ст.Загорів, Людмила Коба – с.Окорськ, Надія Дудюк – с.Озютичі, Богдана Мулько – с.Шельвів, Наталія Прокуда - с.Павловичі вихованці районного будинку школяра. Серед згаданих писанкарів народна майстриня вчитель образотворчого мистецтва ОНЗ «НВК Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» Юлія Мелесик, вчителі та бібліотекарі, люди інших професій, учні, пенсіонери, домогосподарки, які захоплюються писанкарством. 

«Великоднє диво»
«Великоднє диво»

«Великоднє диво»
«Великоднє диво»

Цього ж дня відбулися 2 майстер-класи з писанкарства для користувачів книгозбірні, як дорослих так і дітей, а також для безробітних та працівників Локачинської районної філії Волинського обласного центру зайнятості. 

На початку заходу Юлія Мелесик провела невеликий екскурс в історію символів та кольористики, притаманних українським писанкам та волинським зокрема. Юля також розповіла про найпоширеніші символи, що зображаються на писанках. Організатори запропонували всі необхідні матеріали для майстер-класу (видуті яйця, писаки, віск, фарба та ін.).

«Великоднє диво»
«Великоднє диво»

«Великоднє диво»
«Великоднє диво»

«Великоднє диво»
«Великоднє диво»

 


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024