В Україні скасували щорічні переогляди при необоротних каліцтвах

08 Квітня 2018, 10:45
В Україні скасували щорічні переогляди при необоротних каліцтвах 1302
В Україні скасували щорічні переогляди при необоротних каліцтвах

Тепер українцям не потрібно кожен рік проходити медогляд для «підтвердження» каліцтва.

Про це пише glavcom.ua.

В Україні набув чинності закон № 2318-VIII про зміну правил призначення інвалідності. Документ вже опублікували в офіційному виданні «Голос України».

Відзначається, що якщо особа звертається для встановлення інвалідності, проте не може прибути на огляд чи переогляд за станом здоров'я згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії, огляд чи переогляд проводиться у неї вдома.

Якщо мова йде про інвалідність, встановлену в результаті необоротних порушень (зокрема ампутації кінцівок чи їх частин), група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду. Людина з інвалідністю після виходу на пенсію так само не повинна буде проходити переогляд.

Група інвалідності на ступінь вище або І групи встановлюється учасникам АТО чи людям, які забезпечували проведення Антитерористичної операції, унаслідок чого дістали поранення, контузію, каліцтво чи захворювання, внаслідок чого отримали інвалідність. 

Нагадаємо, раніше повідомляється, що Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про реабілітацію інвалідів України» щодо встановлення групи інвалідності учасникам антитерористичної операції»

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024