Білопіль і Кути вирішили об’єднатися із Привітним

09 Квітня 2018, 13:00
Білопіль і Кути вирішили об’єднатися із Привітним 6108
Білопіль і Кути вирішили об’єднатися із Привітним

29 березня в селі Білопіль відбувся схід селян, на якому люди вирішували з ким і коли будуть об’єднуватись.

Зібралося понад півсотні жителів Білополя і Кут. Також сюди прибув голова райдержадміністрації Віктор Дудечко. Керівник цієї територіальної громади Афанасій Шевчук зауважив, що на адресу сільської ради надійшло два звернення з проханням про об’єднання. Перше було наприкінці лютого від Привітненського сільського голови, друге – від Локачинського селищного голови.

Відбувся схід селян
Відбувся схід селян

Афанасій Шевчук розповів присутнім, що свого часу депутати сільської ради обійшли всі місцеві двори і більшість жителів виявили бажання приєднатися до Горохова, Скобелки, або ж Рачина. Сільський голова зустрівся з керівництвом цих громад. І, як з’ясувалось, не надто сусіди радіють такому майбутньому об’єднанню. А щодо Горохівщини, то нині там не створено жодної громади.

Відбувся схід селян
Відбувся схід селян

На схід селян також побував Привітненський сільський голова Ігор Красовський. Він, зокрема, повідомив, що Бубнівська сільська рада прийняла рішення про об’єднання. Така ж пропозиція надіслана у Колпитівську сільську раду. Конюхівська та Заячицівська сільські ради, які згідно із Перспективним планом мали ввійти до Привітненської ОТГ, ще раніше прийняли рішення про об’єднання з Локачами.

1
Відбувся схід селян
Відбувся схід селян

А тоді почалося активне обговорення. Житель Білополя Ростислав Прядун був гострим у своїх висловлюваннях. Критикував роботу Привітненського сільського голови, та говорив про те, що білопільцям не потрібно об’єднуватися з Локачами, бо чи варто чекати допомоги від райцентру, коли ще навіть й років 30 тому Локачі про Білопіль думали в останню чергу? Пропозиція Ростислава Прядуна – звернутись з проханням про об’єднання до Павлівської ОТГ.

Під час голосування 22 жителі села висловились «за» об’єднання з Привітним, з Павлівкою – 7, з Локачами – 2, утримались – 6. Ще третина присутніх не голосували. Після сходу селян відбулась сесія Білопільської сільської ради. Всі 10 депутатів підтримали пропозицію розпочати процес об’єднання з Привітним

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024