Анатолій Пархомюк: «Процес створення місцевого самоврядування незворотній, а зволікання призводить до втрати коштів»

12 Квітня 2018, 14:40
«Процес створення місцевого самоврядування незворотній, а зволікання призводить до втрати коштів» 1651
«Процес створення місцевого самоврядування незворотній, а зволікання призводить до втрати коштів»

11 квітня спеціалісти із «Центру розвитку місцевого самоврядування» провели семінар-навчання «Локачинський район: проблеми формування громад» щодо створення Війницької та Привітненської об’єднаних територіальних громад для голів та секретарів майбутніх громад.

Про це повідомляє на сайті Локачинська районна державна адміністрація.

Створення у 2017 році Затурцівської об'єднаної територіальної громади  стало своєрідним поштовхом для сусідів. Протягом перших місяців 2018 року процеси об'єднання набрали обертів у Привітненській  громаді.

Озютичівська, Війницька сільські ради та Березовичівська сільська рада Володимир-Волинського району провели громадські слухання та узгодили створення Війницької об’єднаної територіальної громади.

«Процес створення місцевого самоврядування незворотній, а зволікання призводить до втрати коштів на розвиток інфраструктури. В той час, не можна розглядати  питання об’єднання за будь-яку ціну – насамперед громади повинні бути спроможними та фінансово самодостатніми.» – наголосив керівник офісу реформ із децентралізації та розвитку Анатолій Пархомюк.

Фахівці Центру детально проаналізували ризики та виклики, які стоять перед майбутніми Війницькою та Привітненською об’єднаними громадами та ознайомили з подальшими кроками у напрямку об’єднавчого процесу.

Дискусію підтримали Березовичівський сільський голова Юрій Ковальчук, Війницький сільський голова Мирослав Базар, Привітненський сільський голова Ігор Красовський, Озютичівський сільський голова Людмила Таровська.

Коментарі
13 Квітня 2018, 13:44
Цікаво коли дозріє Іус і почне створення Локачинської об'єднаної громади. Чи Він боїться, що його вже ніхто не вибере? А Він буде все рахувати і рахувати, може скинемось меру на калькулятор, бо в нього проблеми з математикою. Я бачу, що коли Він наважиться, то вже не буде з ким об'єднуватися.
13 Квітня 2018, 13:45
А може його відправити ще раз у школу?
13 Квітня 2018, 13:47
Якщо треба, то я готова дати кілька уроків. Для блага громади безкоштовно.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024