ДСНС України попереджає про наслідки пожеж на відкритих територіях

16 Квітня 2018, 15:20
Загроза збільшення кількості пожеж на відкритих територіях 2115
Загроза збільшення кількості пожеж на відкритих територіях

 

На території України підвищена температура та незначна кількість опадів. Зважаючи на це, а також на те, що люди починають прибирати свої присадибні ділянки, спалюючи залишки сухої рослинності, існує загроза збільшення кількості пожеж на відкритих територіях.

Про це інформує у Facebook Управління ДСНС України у Волинській області.

З початку року кількість пожеж на відкритих територіях вже становить понад 6 000 випадків, більшість з яких сталися саме у квітні.
Щороку такі загоряння завдають значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу. Вони можуть спричинити пожежі будівель та майна, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісові насадження. Часто викликають загострення алергічних реакцій у людей, а пожежі сміття, до того ж, неабияк забруднюють повітря. Найчастіше вони виникають в результаті людської недбалості та неуважності, а на їх ліквідацію витрачаються неабиякі ресурси.

Саме тому, рятувальники проводять профілактичні заходи з громадянами. По всій країні співробітники Служби порятунку нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ у природних екосистемах та під час прибирання присадибних ділянок, шляхом випалювання сухої трави та сміття. Особливо наголошують рятувальники на тому, що самовільне випалювання рослинності або її залишків суворо забороняється і за це передбачена адміністративна відповідальність.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загоряння в лісах, на полях, уздовж автомобільних доріг чи на сміттєзвалищах - негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків!

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024