В’ячеслав Липинський: «Без власної держави нема й не може бути нації української»

17 Квітня 2018, 17:30
В’ячеслав Липинський 1278
В’ячеслав Липинський

17 квітня 1882 року в селі Затурці народився український історик, публіцист, діяч Української революції та творець концепції українського конституційного монархізму В’ячеслав Липинський.

– У Нашому музеї на виставці «Волинь в Українській революції 1917–1921 років» експонуються матеріали, присвячені видатному волинянину: фотографії різних років, документи часів Першої світової війни та Української революції. – пише у Facebook Волинський краєзнавчий музей.

З цих фото можна дізнатися про перебування В’ячеслава Липинського на Волині у буремні роки війни, його діяльність на посаді «надзвичайного посланника» у Відні від імені Української Держави та УНР, організацію ним українського монархічного руху на еміграції.

Пересувну фотодокументальну виставку Волинського краєзнавчого музею «В. Липинський: «Я хочу, щоб була Україна…» зараз розгорнуто у Музеї жертв тоталітарних режимів при Волинському коледжі НУХТ. На ній крізь призму світлин та документів можна ознайомитися з повним життєписом В’ячеслава Казимировича та історією всього славетного роду Липинських. 

27 квітня у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського, який є відділом Волинського краєзнавчого музею, відбудеться круглий стіл на тему: «Українська Держава Павла Скоропадського: здобутки і прорахунки». Фотодокументальна ж виставка «100 років боротьби. Українська революція 1917–1921 рр.», де теж є матеріали про український монархічний рух, передана Волинським краєзнавчим музеєм на тимчасове експонування до Любомльського краєзнавчого музею.
 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024