Мінприроди закликає українців взяти участь у акції «Посади дерево миру»

18 Квітня 2018, 14:45
«Посади дерево миру» 2033
«Посади дерево миру»

21 квітня стартує весняна Всеукраїнська безстрокова екологічна акція «Посади дерево миру» 

Акція створена, щоб привернути увагу українців до екологічних проблем, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, роз’яснення важливості збереження природної спадщини, підвищення рівня екологічної свідомості та еко-патріотизму, прагнення берегти природу рідної землі та країну, – інформує Міністерство екології і природних ресурсів України.

Акція проходитиме по всій Україні.

Цьогорічна акція стартує у Всеукраїнський день довкілля України, який в державі відзначається з 1999 року щороку у третю суботу квітня. Цього дня по всій країні розпочинаються заходи, спрямовані на поліпшення стану довкілля, очищення водних джерел, озеленення, збереження природно-заповідних об’єктів та поширення екологічних знань.

Нагадаємо, що екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Мінприроди.

Акція стартувала в Міжнародний день попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і воєнних конфліктів з метою привернення уваги суспільства до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на сході країни та до непоправної шкоди, завданої природним ресурсам України.

 В більше ніж ста міст і сіл по всій території України були висаджені фруктові, хвойні та декоративні Алеї миру. Минулого року до акції приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади, представники Української православної церкви Київського патріархату та Духовне управління мусульман України. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024