Як в селищі вирішують проблему з водопостачанням

19 Квітня 2018, 14:07
Як в селищі вирішують проблему з водопостачанням 1159
Як в селищі вирішують проблему з водопостачанням

Останні два тижні жителі деяких багатоквартирних будинків райцентру потерпали через суттєві перебої з водопостачанням. Стосувалося це тих користувачів, які обслуговуються на водозаборі №2 (вул. Малиновської).

Якщо на перших поверхах вода хоч так-сяк подавалася, то на других – люди чули тільки характерний шум в кранах. Увесь цей період доводилося ловити момент, щоб набрати води в пляшки для приготування їжі, а про прийняття ванни можна було тільки мріяти. З чим же пов’язане таке неподобство?

Остаточної відповіді на це питання не знає навіть начальник Локачинського ВУЖКГ Леонтій Кирило. Він каже, що комунальники нині з’ясовують точну причину перебоїв і малого тиску води в мережі.

– Перед Великоднем на цьому водозаборі працівники нашої служби витягували насоса і проводили чистку фільтрів (такі заходи проводились і раніше), але це надовго не вирішило проблеми. Тож минулого понеділка поставили вдвічі потужнішого насоса, який подає 40 кубів води за годину. Надіємось, що ситуація зміниться, бо поки скарг від людей не надходило, як це було донедавна, – розповідає Леонтій Олексійович.

Між тим, головний комунальник селища не виключає, що основна причина перебоїв з водопостачанням може критися і в свердловині, яка бурилася ще в 50-х роках. Представники столичної спеціалізованої служби, які нещодавно її оглянули, радили провести промивку. Та робити це комунальники не поспішають, оскільки ціна питання аж 75 тисяч гривень.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024