Райдержадміністрація: обговорили підготовку та відзначення в районі Дня пам’яті та примирення

25 Квітня 2018, 17:52
Райдержадміністрація: обговорили підготовку та відзначення в районі Дня пам’яті та примирення 2563
Райдержадміністрація: обговорили підготовку та відзначення в районі Дня пам’яті та примирення

25 квітня голова районної державної адміністрації Віктор Дудечко провів засідання оргкомітету щодо підготовки та відзначення в районі Дня пам’яті та примирення та 73-ї річниці перемоги над нацизмом.

– Відповідні заходи затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації «Про відзначення в районі Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці перемоги над нацизмом, інших пам’ятних дат Другої світової війни» – пише сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Зокрема, в рамках відзначення пам’ятних дат в районі передбачено проведення 8 і 9 травня урочистостей та меморіальних заходів, присвячених 73-й річниці Перемоги над нацизмомі Дню пам’яті та примирення.

У ході засідання заслухали інформації керівників установ, організацій, відділів культури, освіти, управління соціального захисту населення районної державної адміністрації щодо виконання запланованих заходів, обговорили сценарій проведення урочистого мітингу в районному центрі, проведення спортивних та патріотичних заходів.

Начальник відділу персоніфікованого обліку, обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці Олена Демчук повідомила, що управління соціального захисту райдержадміністрації провело відповідні виплати 665 особам щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а також жертвам нацистських переслідувань на суму 632 тисячі гривень.

Перший заступник голови райдержадміністрації Наталія Сафронова особливу увагу акцентувала на обов’язковому проведенні робіт в населених пунктах з благоустрою та ремонту пам’ятників загиблим воїнам Другої світової війни, масових поховань, наданні адресної допомоги ветеранам, проведення годин пам’яті, уроків мужності та інших патріотичних заходів в навчальних закладах.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024