Локачі: для вчителів біології провели тематичний семінар

07 Травня 2018, 18:00
Семінар 1514
Семінар

У Локачах, 2 травня, для вчителів біології району працівники кафедри теорії та методик викладання шкільних предметів Волинського ІППО провели проблемний семінар на тему «Проектна і дослідницька діяльність з біології як чинник особистісного розвитку учня».

Про це повідомляє на сайті Локачинський районний методичний кабінет.

Про нові підходи до організації освітнього процесу в умовах впровадження Концепції «Нова українська школа» говорила, відкриваючи семінар, Журавлюк В.М., завідувач райметодкабінету. Завідувач кафедри теорії та методик викладання шкільних предметів, кандидат педагогічних наук Ясінська Н.В. виступила з презентацією «Метод проектів - практика особистісно орієнтованого навчання. Майстер-клас «Дослідницька діяльність з біології як чинник особистісного розвитку учня» провела для колег Ягенська Г.В., доцент кафедри, кандидат педагогічних наук. Педагогам презентували можливості дослідницького підходу у навчанні учнів. Галина Василівна поділилась «секретами» своєї педагогічної кухні проведення уроку, де учні – дослідники, а навчальний матеріал – об’єкт дослідження. 

Завершився семінар дискусією з проблемного питання, в процесі якої педагоги були одностайні в тому, що сьогодні вчитель повинен працювати творчо, ефективно використовуючи інноваційні технології, до яких відносяться метод проектів та урочна навчально-дослідницька діяльність, які сприяють розвитку в учнів творчої активності, спонукають їх до організованості, оригінальності мислення та самостійності. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024