Як у Локачах відзначали свято вишиванки

17 Травня 2018, 18:00
Святкування 2418
Святкування

Усіма кольорами веселки заповнились сьогодні, 17 травня, вулиці районного центру – локачани доєднались до заходів з нагоди Дня вишиванки, ініційованих центральної районною бібліотекою, сектором культури райдержадміністрації.

Вихованці місцевого дитячого садочка «Пізнайко», школярі НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія», голова райдержадміністрації Віктор Дудечко та районної ради Борис Ковальчук, селищний голова Богдан Іус, настоятель Свято-Преображенського храму отець Ігор (Дружинець),депутатський корпус Локачинської районної ради, керівники установ районного центру з колективами – усі радо відгукнулись на запрошення взяти участь у вишиванковій ході та під звуки духового оркестру, зі святковим настроєм пройшлися центральними вулицями селища.

Свято продовжилось на площі біля районної державної адміністрації. Присутніх вітали голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, голова районної ради Борис Ковальчук та отець Ігор (Дружинець).

Віктор Дудечко зауважив, що вишиванка – це той оберіг, у якому зберігається код української нації, української родини. Вишиванки, як найдорожчий скарб, ховали від загарбників, вишиванку забороняли на рівні з українськими  церквою та мовою. Варто відзначити,що  сьогодні  депутатський корпус районної ради одноголосно підтримав звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024