На Волині провели круглий стіл з питань державної служби

21 Травня 2018, 14:25
Круглий стіл 1386
Круглий стіл

 

Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко зустрівся із заступником голови Національного агентства України з питань державної служби Андрієм Заболотним, котрий упродовж 15-16 травня перебуває із робочим візитом на Волині, та начальником Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Волинській та Рівненській областях Олегом Лавренчуком.

Зустріч відбулася у стінах головної адмінбудівлі краю сьогодні, 15 травня поточного року. – інформує Локачинська райдержадміністрація.

Спершу Андрій Володимирович передав Олександру Іллічу вітання голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка. По тому ж посадовці приступили до обговорення стану реформування державного управління у розрізі регіону та впровадження нормативно-правових актів на виконання Закону України «Про державну службу».

Як зауважив, заступник голови НАДС, у місцевих ЗМІ багато чув про проблеми трудової міграції, зокрема значної частини молоді Волині, а також «човникового» заробітчанства. Однак, завітавши до адміністрації, був приємно подивований значною кількістю молодих держслужбовців, котрі тут працюють. Відтак, підкреслив, що одним із першочергових завдань Національного агентства України з питань державної служби на разі вважає заохочення юного покоління поповнювати лави держслужбовців.

На завершення зустрічі Андрій Заболотний презентував керівнику найвищої виконавчої гілки влади регіону книгу під назвою «Науково-практичний коментар до Закону України «Про державну службу».

Слід зауважити, що завітав заступник голови Національного агентства України з питань державної служби на Волинь не сам, а в супроводі молодої команди досвідчених професіоналів. Тож, працівники відомства провели круглий стіл для керівників і представників служб та управлінь персоналом Волинської та Рівненської облдержадміністрацій, а також керівників апаратів та служб персоналом районних державних адміністрацій. Під час заходу вони роз’яснили найбільш проблемні питання реалізації положень Закону України «Про державну службу» в контексті семи блоків запитань:

  • проведення конкурсів на зайняття посад державної служби;
  • притягнення до відповідальності державних службовців;
  • присвоєння рангів державним службовцям;
  • оцінювання результатів службової діяльності державних службовців;
  • преміювання, стимулюючі виплати, інші доплати державних службовців;
  • зміна істотних умов державної служби та інші питання щодо застосування законодавства у сфері державної служби.

Позаяк формат «круглого столу» передбачає комунікування, то після розгляду кожного питання, його учасники мали час та можливість, аби поставити питання, що їх хвилюють, та отримати на них відповіді.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024