Купівлю валюти для погашення кредитів – спрощено

24 Травня 2018, 09:10
1205

Національний банк України продовжує покращувати умови купівлі іноземної валюти та одночасно сприяти розвитку економічної конкуренції на міжбанківському валютному ринку України.

Які переваги дадуть встановлені зміни?

1. Розширення можливостей для клієнтів, що позичають гроші. Вони можуть обирати оптимальний курс купівлі іноземної валюти в уповноважених банках. Це робиться з метою виконання зобов’язань перед кредитором , згідно встановленого договору. При цьому резидент-позичальник може купувати валюту через інші банки за власним вибором, у яких у нього має бути відкритий поточний рахунок в іноземній валюті. До цього часу була інша схема: право купувати іноземну валюту лише через уповноважений банк, що обслуговав кредитний договір.

2. Спрощення для іноземних інвесторів порядку повернення інвестицій та доходів від їх здійснення. Відтепер нерезиденти  зможуть купувати та репатріювати валюту у випадку, якщо іноземні інвестиції були здійснені шляхом спрямування дивідендів, нарахованих компанією-емітентом іноземному інвестору, безпосередньо на збільшення статутного капіталу цієї компанії.

3. Скасування вимоги, яка раніше зобов’язувала банки здійснювати взаємні розрахунки за операціями з купівлі-продажу іноземних валют та банківських металів за гривні лише після підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України (за допомогою засобів Системи підтвердження угод). Зараз такі розрахунки дозволяється здійснювати до та після підтвердження угод з купівлі і продажу інвалют та банківських металів засобами цієї Системи.

З кредитними пропозиціями всіх українських компаній і банків можна ознайомитися на онлайн-порталі  Кредитофф.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024