Із якими проблемами звернулись локачинські освітяни до Олександра Савченка

13 Червня 2018, 10:00
Олександр Савченко 2327
Олександр Савченко

Освітяни Локачинського району звернулись на черговий прийом громадян до голови Волинської ОДА Олександра Савченка, аби висловити посадовцю свої проблеми та шукати вихід.

Прийом відбувся 11 червня, інформує ВолиньPost.

Делегація вчителів та представників профспілок розповіли, що не знайшли консенсусу із головою РДА Віктором Дудечком. Мовляв, другий рік не виділяють кошти і з райбюджету на проходження медоглядів працівниками закладів освіти. Курси підвищення кваліфікації також змушені фінансувати самі освітяни, а також не вистачає коштів на доплату за престиж тощо. Та найгірше – позиція голови РДА, згідно із якою вчителі мають «входити в положення» та йти у відпустку за власний рахунок. Адже у районі не вистачає 3 млн грн на сплати для освітян, тому працівників галузі вже попередили, що їм не доплачуватимуть за престижність у запланованих обсягах.

«Сьогодні їм тільки одна відповідь – відпустка за свій рахунок, технічний персонал на біржу, їдьте в Польщу і так далі», - мовила вчителька.

Тож вона запропонувала зібрати круглі столи чи створити робочу групу, аби шукати для району проекти для фінансування та гранти. 

Освітяни додали, що невдоволені позицією голови РДА Віктора Дудечка. Мовляв, мешканців району налаштовують проти освітян.

«Ми не приїхали жалітися», - запевняли освітяни.

За їх словами, проблема не в грошах, а у відсутності пошуку шлях вирішення проблеми. Бо вчителі не відчувають себе соціально захищеними.

«В нас є вільні посади голови райадміністрацій. Я вас прошу зайняти це місце, а потім ми поговоримо, як залучати гранти і інвестиції» , - мовив Савченко.

Він розповів, що особисто був у Прем’єра та розповідав про проблеми із нестачею коштів для освітян, передав звернення та листи.

«Є надія на те, що рано чи пізно кошти будуть. Поки МВФ ставить владу в дещо незручну позицію - навіть якщо дадуть кошти і ми виплатимо зарплати, то треба піднімати ціни на газ», - зауважив Савченко.

Однак, у випадку підтвердження нерозважливої поведінки із голови РДА знімуть премію. Посадовець запропонував знайти хорошу кандидатуру на посаду голови РДА, адже на Волині ще 3 райони без повноправних очільників. Також Савченко зауважив, що це єдина за весь прийом проблема, яка стосувалася його підлеглого.

Коментарі
13 Червня 2018, 15:15
Нехай освітяни,які були на прийомі, менше політикою займаються, а навчають дітей.Наскільки мені відомо гроші на потреби освіти Дудечко не розподіляє. Треба бути об"єктивними.
13 Червня 2018, 16:18
Все кургом вистачає, просто у РДА одні довбні сидять, а що робить Дудечко на посаді РДА то хрін його зна.<br/>і для ХА_ХА_ХА: Спочатку БАТЬКИ мають виховувати своє чадо!
14 Червня 2018, 00:33
Цілком погоджуюся , що виховувати дітей мають батьки. У моєму ж тексті написано,що освітяни мають навчати дітей.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024