Чи будуть вирішені проблеми освітян?

14 Червня 2018, 17:00
Нарада 1602
Нарада

Минулого тижня відбулась робоча зустріч голови  райдержадміністрації Віктора Дудечка, голови районної ради Бориса Ковальчука, начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Олексія Комара з головами профспілкових організацій закладів освіти району, директорами шкіл, педагогічними працівниками.

Про це інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Учасники зустрічі порушили питання щодо виділення коштів на медичний огляд педагогічних працівників з районного бюджету, оплати відрядних та збільшення надбавок педагогічним працівникам району, зокрема за престижність праці – з 5 до 20%,. Адже, така ситуація створює напругу та певним чином незадоволення в трудових колективах.

У ході розмови Віктор Дудечко  детально проінформував про механізм формування освітньої субвенції з державного бюджету, за рахунок якої здійснюється оплата праці педагогічних працівників району, назвав чинники, від яких залежить її розмір: основний з яких – кількість учнів, наповнюваність класів. Якщо кількість дітей  у школах району значно зменшилась, то мережа закладів зберігається. А це одна з головних  причин виплати педагогічним працівникам району так званої «престижності» у розмірі 5%. Всі наявні ресурси районного бюджету будуть спрямовані на виплату заробітної плати працівникам установ, які фінансуються з районного бюджету, оскільки нестача коштів сягає 3-місячного фонду заробітної плати.

Відповідаючи на питання щодо матеріально-технічного забезпечення окремих навчальних закладів, голова райдержадміністрації вкотре наголосив, що відповідно до статті 25 Закону України «Про освіту» засновник забезпечуює утримання та розвиток матеріально-технічної бази заснованого ним закладу освіти на рівні, достатньому для виконання вимог стандартів освіти та ліцензійних умов, а у Локачинському районі, окрім ОНЗ НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст..-гімназія», засновниками шкіл є сільські ради.

На питаннях щодо наповнення та використання коштів районного бюджету зупинився голова районної ради Борис Ковальчук.

 

Коментарі
16 Червня 2018, 05:43
І знову ні прощо(
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024