За неправильну парковку штрафуватимуть у двадцятикратному розмірі

26 Червня 2018, 16:18
940

Через три місяці в Україні запрацює новий закон про паркування автомобілів. Так влада намагається привести до ладу вулиці, заставлені машинами. На полювання за порушниками вийдуть загони спеціальних інспекторів.

Про це пише Сьогодні.

Зараз у великих містах зростає кількість машин, а разом з тим стає більше водіїв, які порушують правила паркування. Машини залишають на тротуарах, пішохідних зонах, проїжджих частинах і газонах. У столиці порушників досить на кожному кроці.

В Європейських містах давно звикли залишати авто за два-три квартали на парковці, а далі йти пішки. Втиснутися на тротуар або пішохідну зону в Брюсселі означає заплатити штраф до 50 євро.

«У Брюсселі важко знайти місце для парковки і всюди треба платити. У різних районах парковка коштує по-різному, але в середньому 3 євро на годину. Якщо не заплатив – штраф 25 євро. Якщо не штраф вчасно – буде нараховуватися пеня», – розповідає місцевий житель.

В Україні масово порушують правила паркування, бо водіїв майже ніхто не карає, в поліції не вистачає рук, каже автомобільний експерт Влад Антонов.

«Евакуатор – це дуже хороший спосіб превентивної роботи в плані порушення. Одна справа, коли вам "світить" штраф близько 1000 гривень – він буде чи ні. Інша справа, коли машину забирають і це коштує 1000 гривень, 2000 гривень. Це призводить водіїв в почуття», – говорить фахівець.

Уже з кінця вересня в столиці з'явиться більше 22 тисяч нових паркомісць, а також спеціальна служба інспекторів, які мають право виписувати порушникам штраф або викликати евакуатор.

«Будуть спеціальні прилади, за типом планшета. Вони фотографують автомобіль, у автомобіля є десять хвилин на оплату. Якщо протягом десяти хвилин не приходить оплата, інспектор робить повторно фотографії та вже відправляє запит до бази МВС і отримує інформацію про водія», – розповів заступник директора з розвитку комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Денис Салабаєнко.

Розмір фінансового покарання – вартість години паркування в двадцатикратному розмірі. Якщо водій не заплатить вчасно, будуть нараховувати пеню.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39