У Локачинській гімназії замінять аварійний дах: оголосили тендер

16 Липня 2018, 18:00
Локачинська гімназія 1571
Локачинська гімназія

У навчально-виховному комплексі «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» готуються до капітального ремонту даху та впровадження енергоощадних заходів. Для виконання робіт уже оголосили тендер на 7,8 млн грн.

Пропозиції приймаються з 10 по 26 липня, – повідомляє Інформаційне Агенство Волинські Новини.

Цим проектом передбачається влаштування шатрової покрівлі по дерев’яних стійках і кроквах з покриттям з металевих профільованих листів. Крайнім строком здачі об’єкту вказано 31 грудня 2019 рік.

Зауважимо, що в Локачинському НВК навчається близько 500 учнів. Школа приймає учнів не тільки з рідного селища, а й із Маркович, Крухинич, Михайлівки, П’ятикор, Дорогинич, Козлова, Рогович, Заячиць. Загалом, у школу доїжджає більше сотні дітей із навколишніх сіл. Працює тут 91 працівник (з них 59 педагогів). Розрахункова кількість місць у школі – 1050 учнів.

Приміщення школи побудовано у 1981 році. Площа покрівлі складає 2230 м2. Дах покритий руберойдом, який під дією природних чинників у багатьох місцях втратив щільність. Тому під час дощів, танення снігу в класних кімнатах 3-го поверху протікає зі стелі. Проблема ускладнюється тим, що система водовідведення не виконує своєї функції: вмуровані у простінки між класами водостічні труби втратили герметичність, вражені корозією. Тому під час дощів вода проступає і руйнує стіни не тільки на третьому, а й на другому і першому поверхах, де проходить водостічна труба. Як наслідок, ремонти класних кімнат та предметних кабінетів носять тимчасовий характер.

Незадовільний стан даху та відсутність системи водовідведення призводить не лише до нищення майна, нарікань з боку батьків, а й до руйнування самої будівлі. Також, через невідповідний стан класів, може погіршуватися здоров'я дітей.

Коментарі
17 Липня 2018, 12:05
До 2019 року???? Що ж це за дах має бути????
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024