Baku Jazz Festival-2017: локачанка підкорила сцену фестивалю

29 Жовтня 2017, 18:00
Христина Поліщук 2719
Христина Поліщук

Концерт «Українські діти в джазі» пройшов у Баку 23 жовтня у рамках Baku Jazz Festival-2017.

У фестивалі взяла участь локачанка Христина Поліщук.

«У Баку я потрапила 21 жовтня. В аеропорту нас зустріла заслужена артистка України Римма Шаповалова. Я побачила, що люди там дуже щирі та відкриті. Наступного дня ми гуляли по місту, а потім нас чекала репетиція», – згадує Христина.

Христина і заслужена артистка України Римма Шаповалова
Христина і заслужена артистка України Римма Шаповалова

Можливість поїхати у Баку отримали лауреати та лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів, переможці та учасники конкурсу «Яскраві діти України». Останній проводили у шести областях України, а восьмеро володарів спеціальних призів із Київської, Сумської та Волинської області також відправилися представляти Україну в Азербайджан.

На сцені Baku Jazz Festival-2017
На сцені Baku Jazz Festival-2017

«Місто зачарувало своєю архітектурою. Усі будинки були у нейтральних кольорах. Ми ходили до Каспійського моря, і тільки потім дізналися, що його вважають найбільшим озером у світі. Потім ми репетирували по 3-4 години. Кожна дитина з «Яскравих» є артистом, тому нудно не було», – продовжує Христина.

Христина і «яскраві» діти
Христина і «яскраві» діти

Взяла участь у фестивалі і дівчина з Білорусії, учасниця українського «Голос.Діти» Марія Єрмакова. Окрім неї, була і представниця від України на всесвітньо відомому конкурсі «San-Remo Junior» Дар’я Москаленко.

«Запросили на концерт багатьох людей. Усі сиділи, ніби зачаровані нашими піснями, а коли звучала народна українська пісня, то зал на 3 хвилини завмер. Вони почули іншу мову, та й у народному звучанні. Після концерту люди підходили до нас фотографуватися та дякували за гарно проведений час», – ділиться враженнями локачанка.

Христина також розповіла, що наступного дня «яскравих» запросив у гості посол України в Азербайджані.

Джерело: http://azerbaijan.mfa.gov.ua/ua
Джерело: http://azerbaijan.mfa.gov.ua/ua

«Ця поїздка запам’ятається мені шаленими враженнями і багатими пейзажами», – завершує Христина.

Організували фестиваль Міністерство культури та туризму АР, журнал «JAZZ DÜNYASI», готель «LANDMARK» та українська громадська організація «Яскраві діти України». Захід також підтримало Посольство України в Азербайджанській Республіці.

Ірина ГОЮК

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром