Одинадцятикласник облаштував у рідному селі ігровий майданчик

30 Жовтня 2017, 12:00
4338

Школяр із села Войнин Локачинського району Сергій Семенюк перейнявся тим, що місцева молодь не має де проводити вільний час, тому вирішив виправити цю ситуацію. Близько року тому він взявся за облаштування місця відпочинку, куди б його ровесники могли прийти і не тільки весело, а й з користю відпочити.

Розпочалася робота із прибирання. Адже спочатку потрібно було навести лад на вподобаній для втілення свого задуму території. Щодо вибору локації довго роздумувати не довелося. У центральній частині села молодь здавна збиралась, аби пограти у футбол. Щоправда, навколо імпровізованого стадіону валялося сміття…

Після організованого Сергієм «суботника» там стало чисто. А вже наступного дня хлопець разом із меншим братом Олександром привіз на це місце зо два десятки старих автомобільних шин. Їх парубки вкопали в землю, огородивши таким чином майбутній ігровий майданчик. Закипіла робота. Спершу тут з’явилася пісочниця під дерев’яним накриттям у вигляді грибочка – для найменших мешканців Войнина. Його Сергій сам майстрував і фарбував. Тепер на цьому місці у вихідні граються діти.

1

Турнік, якого Сергію колись подарував дідусь, нині теж стоїть тут. Перед тим, як його встановити, юнак за допомогою зварювального апарата прикріпив до перекладини драбинку. А ще через деякий час хлопець поставив і гойдалку: велику та надійну. Коли запитав його, де брав матеріал (адже на підпори потрібно 7 довгих брусків, і окремо треба деревину для виготовлення лавки), учень відповів, що удома: у батька після будівництва гаража залишилося. Після цього просто не міг не поцікавитися, яке ж ставлення рідних до заняття сина. Виявляється, батьки підтримують.

– Буває, ми з дружиною трохи й сердимось, адже Сергій проводить у майстерні багато часу, замість того, щоб, наприклад, готуватися до екзаменів. Проте нас тішить, що син займається корисною справою і вже змолоду старається зробити село, у якому живе, кращим, – говорить батько хлопця Руслан Олексійович.

Облаштував юнак і майданчик для стрітболу. Сприяло втіленню задуму те, що тут лежала уже вросла в землю бетонна плита, яку хлопці почистили. Опора – дерев’яний стовп, щит із дошок. До кільця підвісив сітку із ланцюга. Для вболівальників та тих, хто хоче просто сісти відпочити, Сергій встановив лавочки. А нещодавно разом із братом та друзями висадив тут 70 маленьких сосон.

 Мешканці Войнина тепер це місце називають парком. Якби всі брали приклад з цих хлопців, то сміття на вулицях узагалі не було б. Прибирають вони і біля обеліска – чистять бордюри, загрібають листя, підмітають.

Нинішнього року Сергій закінчує школу. Попереду іспити та складання зовнішнього незалежного оцінювання. Поки що хлопець роздумує, який фах здобуватиме, проте найбільше юнака приваблює садівництво. Удома хлопець вирощує малину та полуниці, а ще разом із батьками плекатимуть чималий садок.

Віктор ТВОРОВСЬКИЙ

 

Коментарі
12 Грудня 2017, 02:35
РЯСНИХ БОЖИХ БЛАГОСЛОВИНЬ !!!!!!!!!!! ВАМ СЕРГИЮ И ДРУЗЯМ ЯКИ ДОПОМОГАЛИ .
12 Грудня 2017, 02:43
СВОЕ ДИТИНСТВО Я ТЕЖ ПРОВОДИЛА У С. ВОЙНИН . У ДIДУСЯ i ТЬОТI ЦЕ 50 р. ТОМУ .А СПОГАДИ ЛИШИЛИСЬ ТIЛЬКИ ХОРОШI-
23 Квітня 2018, 01:06
Дякую дякую
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39