Селищний голова Локач входить у ТОП-5 очільників райцентрів із найнижчими зарплатами

27 Січня 2018, 15:44
Селищний голова Богдан Іус 3423 Джерело: Волинська газета
Селищний голова Богдан Іус

Дохід селищного голови Богдана Іуса за місяць був у 2,2 рази більший відносно середньої зарплати у регіоні.

Громадський рух ЧЕСНО вирішив дослідити декларації 2016 року очільників 17-ти райцентрів Волині, – йдеться на сайті Громадського руху ЧЕСНО.

Селищний голова Локач один із 5 очільників райцентрів із найнижчою зарплатою в області. Якщо середня зарплата становила 4047 гривень, то його дохід за місяць був у 2,2 рази більший (8787 грн).

Більшість голів волинських міст та селищ мають удвічі більші доходи від звичайних мешканців області. Утричі перевищує середню зарплату дохід голів лише чотирьох міст.

Найбільше серед числа голів громад заробляє Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков. Його зарплата більша від середньої по області у майже чотири рази.

Роман Ющук – Любомльський міський голова. Його зарплата утричі перевищує середню по Волині. Все ж він вважає, що вона недостатня для очільника громади, аби почувати себе фінансово незалежним.

 Зарплати такої недостатньо. Адже відповідальності дуже багато. Як то кажуть, розпоряджаєшся трьома тисячами доларів, а отримуєш три тисячі гривень. Чесно кажучи, як для міського голови, то це не зарплата. Є навіть більші зарплати, до прикладу, в суддів, в адміністрації та в інших чиновників. Це, що ви порахували, — моя зарплата у 2016 - це «брудна» заробітна платня. А так, я її в таких розмірах і не бачив. Отримував на руки 7-8 тисяч. І загалом, інфляція зростає, купівельна спроможність падає. Тому ці гроші знецінюються.

Якщо так взяти для нашого містечка, бо ж не у всіх містах рівень життя однаковий. Ну, щоб людина себе нормально почувала, щоб вистачило на життя, то в доларах треба хоча б 1000. Все ж я вважаю, що престижність самої професії має підкріплюватися фінансовою незалежністю. Людина, йдучи на таку посаду, має почувати себе незалежно.  Держава формує мою заробітну плату, премії та надбавки надає депутатський корпус. Все ж наші зарплати залежать від держави, тому держава повинна думати, щоб такі службовці почували себе фінансово незалежними. Тут більше позиція держави має бути, – наголошує Ющук.

Нагадаємо, щоп’ять років Україна шукає на виборах близько 160 тисяч волонтерів, які мають стати депутатами і безкоштовно працювати на громади. За кордоном за роботу депутатів передбачена або заробітна платня, або компенсація.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024