«Пам’ятаю, викликали на операцію ввечері, а вийшла я з неї зранку», – дорогиничанка про роботу на війні

22 Лютого 2018, 16:43
3131

Дорогиничанка, яка більше року рятувала людські життя у зоні бойових дій, отримала відзнаку Президента України. Хто вона, як і чому туди потрапила, що робила, про її життя та цінності – читайте далі.

Її звати Наталія Галапац. Вона – операційна медична сестра травматологічного відділення Луцького гарнізонного військового госпіталю.

«Родом я із села Дорогиничі. Навчалась в Луцькому базовому медичному коледжі, цього року здобула ступінь бакалавра, спеціальність «медична сестра», закінчила з відзнакою»

На сьогодні вона – мешканка обласного центру.

Два роки тому дівчина отримала наказ прибути у 66 воєнно-мобільний госпіталь.

«Наказ прийшов 28 жовтня 2016 року»

1
Наталія Галапац
Наталія Галапац

Вона поїхала на війну, щоб виконувати обов’язки операційної медичної сестри. Доводилось чергувати як в операційній, так і в перев’язочній, і ще в ендоскопічному кабінеті.

«Працювали важко, але воно того варто, тому що можеш бачити ту ситуацію вживу. Особливо приємно, коли твоя робота необхідна і може врятувати комусь життя»

Роботи було багато, працювати доводилось усім. Поступало стільки людей, що їх не встигали записувати: привозили сім-вісім поранених одночасно.

«Запам’яталось багато чого, але найбільше – бої під Авдіївкою. Ніколи цього не забуду»

Роботу у зоні бойових дій дівчина вважає іншою, аніж ту, що була у неї в Луцьку. Це пов’язує із тим, що ситуація інша. Там потрібно постійно бути на телефоні, вважалось звичним, що тебе могли викликати на операцію у будь-яку секунду.

«Пам’ятаю, викликали на операцію о 20:00 вечора, а вийшла я з неї о 6:20 ранку»

Робота операційної медичної сестри складна, бо пов’язана з тим, що ти несеш відповідальність за життя іншої людини. Люди, які обирають цей шлях, мають бути готові до самопожертви, бо роботи багато, а часу – ні.

Наталія на робочому місці
Наталія на робочому місці

«У цій професії важливі людяність, повага і справедливість, бажання допомагати іншим та відданість своїй справі»

Наталія ні разу не шкодувала про зроблений вибір. Вона з тих, хто обожнює свою роботу, всупереч усім складнощам.

Дівчина каже, що час, проведений у зоні бойових дій, змінив її світогляд, ставлення до життя.

«До поїздки звертала увагу на такі маленькі проблеми, багато чого не цінувала. Зрозуміла, що буденні проблеми ніщо, якщо порівняти з тим, коли на операційному столі лежить твій ровесник, повністю посічений осколками»

Вона доклала чимало зусиль, аби рятувати людські життя у зоні бойових дій. Пройшов уже рік. І ось тепер, 21 лютого, вона отримала відзнаку Президента України «За участь в антитерористичній операції».

1
Відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції»
Відзнака Президента України «За участь в антитерористичній операції»

«Було дуже приємно отримати цю відзнаку. Служу Українському Народу!»

Робота – це важлива і невід’ємна частина життя дівчини. Водночас Наталія зізнається, що для неї є дещо важливіше, і це – сім’я.

«Скільки вони мене чекали, хвилювались, не спали ночами. Люблю їх безмежно»

Ірина ГОЮК

Коментарі
22 Лютого 2018, 22:13
Ця дівчина- справжня гордість України, Волині та нашого району. Дякую їі батькам за виховання справжнього патріота України. Вона є прикладом для багатьох патриотів нашого району яким головне вдягнути вишиванку та виконати державний гімн. Хай буде соромно тим хто ховається від армії, та з чистою совіст'ю оформляє закордонний паспорт щоб заробити справжні гроші.<br/>Прохання до засновників сайту- більше надавайте інформації про справжніх українців- іх багато в нашому районі.
23 Лютого 2018, 01:21
Ми завжди готові піднімати актуальні теми! Якщо ви готові розповісти свою історію чи знаєте людей, готових поділитися своєю (з нашого району), то пишіть нам на пошту [email protected] або у facebook Район.Локачі.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024