У 80-х роках в районі було близько 600 ветеранів, а нині залишилось лиш 8

04 Травня 2018, 11:00
Парад 1985 року 2719
Парад 1985 року

В домашньому архіві голови районної організації ветеранів Юрія Івановича Босака збереглося чимало старих світлин. На фото 1985 року, яке ми пропонуємо вашій увазі, делегація від Локачинського району бере участь в обласному параді, присвяченому 40-річчю Перемоги у Другій світовій війні.

Очолили колону працівники культури і музичної школи (зліва направо) Ярослав Матулько, Леонід Дородних та Анатолій Вольський, а позаду крокує районний хор ветеранів війни. За словами Юрія Босака, такі ветеранські колективи були лише на Локачинщині і в Луцьку, ініціатором створення хору у районі став тодішній голова селищної ради Володимир Івшин. Цей співочий колектив мав в репертуарі десятки чудових композицій патріотичної тематики і налічував більше сорока учасників з числа фронтовиків.

Серед них був і світлої пам’яті Степан Арсентійович Пельц з Маркович (перший зліва). Цей кремезний чолов’яга єдиний в районі нагороджений двома орденами Бойової Слави. - У ті часи урочистості до Дня Перемоги проходили помпезно. Лишень на Локачинщині налічувалось близько 600 фронтовиків, - зауважив Юрій Іванович. – Нині їх можна порахувати на пальцях. Наймолодші – 1927 року народження. Через погане здоров’я і самопочуття ці люди не ходять на паради, а деякі навіть не виходять з хати. На жаль, днями похоронили Михайла Мироновича Артем’єва з Коритниці.

Нині в районі залишилось лише вісім фронтовиків, це – Василь Микитович Білонога з села Затурці, Михайло Іванович Штинько з Войнина, Василь Омелянович Іванчук з Кут, Федір Костянтинович Молочковський із Залужного, Феодосій Тимофійович Костюк з Крухинич, Микола Павлович Лаценко з Привітного, Павло Архипович Тимчук з Хорова та найстаріший ветеран Василь Павлович Пилип’юк з Губина (1922 року народження).

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024