Локачинський район: зареєстровано 3-й випадок захворювання на кір

06 Травня 2018, 12:00
Зареєстровано 3-й випадок захворювання на кір 1505
Зареєстровано 3-й випадок захворювання на кір

Ситуація із захворюваністю на кір в районі продовжує залишатися напруженою. Першого травня уже зареєстровано 3-й випадок захворювання на кір.

Про це повідомляє Локачинське районне лабораторне відділення.

Захворів житель с.Губин, котрий навчається в м.Нововолинську, а під час навчання проживає в м. Володимир-Волинський, де і мав контакт з хворим на кір. На сьгоднішній день в епідемічний процес залучено 2 населених пункти с.Кисилин та с.Губин, проводиться епідспостереження за контактними особами.

Ускладнює ситуацію постійна міграція населення, реєструються завізні випадки кору з  районів та областей, де рівні захворюваності значно вищі. В основному це студенти, туристи, працюючі в інших областях.

 До відома:  усього з початку року в районі захворіло двоє дорослих осіб та одна дитина. З епіданамнезу було становлено, що 2 випадки є завізними з сусідніх районів (Турійського та Володимир-Волинського),  та 1 випадок захворювання виник в побуті – захворіла дитина, котра перебуваючи в контакті з хворим батьком та не була щеплена від даного захворювання у зв’язку з постійним протипоказом.

Нагадуємо, що специфічного лікування кору не існує, захистити може лише щеплення. Вакцина якісна та безпечна, використовується в усіх країнах Європи.

Кір дуже контагіозне захворювання, тому ми не рекомендуємо відвідування масових заходів, особливо з дітьми, котрим ще не виповнився 1 рік і щеплення їм ще не проведено по віку.

Коментарі
06 Травня 2018, 16:02
Хочу поговорити з редактором, передзвоніть, будь ласка, 0679522737
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024