«Закомплексовані рамками ідеальності і пригноблені поглядами» або Чому варто прочитати «Непомітні»

11 Жовтня 2021, 18:21
(НЕ)помітні БЛОГ 1525
(НЕ)помітні

Жителька Павловичів Оксана Ветлянчук поділилася власними роздумами та враженнями від книги українського письменника Івана Байдака «(НЕ)помітні».

Відгуком дівчина поділилася і з виданням Район.Локачі

«Книга Івана Байдака не зовсім про це, але надихнула мене саме на ці слова.

Як часто ми хочемо бути непоміченими, а натомість в центрі уваги?

Закомплексовані рамками ідеальності, пригноблені коментарями і осудливими поглядами інших. Ми починаємо відсторонюватися від свого звичного оточення і замикатися в собі: в тебе надто великий ніс; у тебе що прищі; твоя голова надто маленька; ти занадто худий/товстий, високий/низький; у тебе непропорційно довгі руки; мені не подобається колір твого волосся (занадто чорне, біле, руде).

І потім: МЕНІ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ СВОЄ ВІДОБРАЖЕННЯ В ДЗЕРКАЛІ. Ми втікаємо від себе справжніх, боїмося себе показати і полюбити. Ми ховаємося за інстаграмними масками і відфотошопленими фото.

Закриваємо себе мішкуватим темним одягом, стараємося уникати будь-якого контакту із кимось незнайомим для нас.
Та і не часто вислуховуємо свої ж власні думки. Ми боїмося бути не такими – тому шукаємо недоліки в іншим (гірші наших), стараємося пожартувати над цим, щоб знову не бути в центрі уваги, не бути посміховиськом.

Але повернемося до книги. Книга про інших, не таких людей, в яких більші проблеми, ніж у багатьох з нас. І вони навчаються жити з цим, хоча в кожного з них були спроби втеч від всього (проблем, хвороб, батьків, друзів, від себе в кінці кінців).

Як навчитися жити із постійним осудливим/огидливим/нажаханим поглядом інших? Як навчитися знаходити відповіді на дурні питання? Як навчитися сприймати суспільство, яке не сприймає тебе абсолютно? Як навчитися жити із самим собою? Як бути собою?

Книга, яка після прочитання якої з’явилося ще більше запитань, хоча я шукала відповіді».

 

Читайте також: 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024