Як виглядали храми Локачинського району на невідомих ретро світлинах

19 Жовтня 2018, 08:15
Як виглядали храми Локачинського району на невідомих ретро світлинах 1739
Як виглядали храми Локачинського району на невідомих ретро світлинах

У Матеріалі представлені  фото, які були зроблені близько 100 років тому, сіл Локачинського району – Озютичі та Твердині. 

В лотах одного із найбільших онлайн аукціонів світової мережі інтернет, вдалось натрапити на рідкісні фото православних храмів із вищезгаданих сіл, – прол це пише Тетяна Яцечко-Блаженко у ВолиньPost.

Усі чотири світлини датуються періодом Першої світової війни, зроблені досить якісно, проте ймовірно різними фотографами, адже відрізняються за форматом.

Представлені зображення дуже добре показують, який вигляд мали храми Локачинського району 100 років тому.

До слова, Озютичі не завжди були селом. Був період, коли тут було велике містечко. Мова йде про міжвоєнний час. Тут було понад 20 приватних магазинів. Кожного тижня, в п’ятницю, відбувалися ярмарки. На них з’їжджалися люди з багатьох навколишніх сіл. У ті часи в Озютичах діяло поштове відділення, працював паровий млин з чотирма парами валець і одним каменем. 

Володів ним багатий єврей Хаймуш. На Турії знаходився водяний млин, гребля якого утворювала великий став, більший від Озютичівського озера. На околиці села працював вітряк. У містечку було кілька єврейських олійниць, гуртовень та чухралень вовни. Саме містечко було центром, до якого близько прилягало село Іванів (нині це вулиця Кутузова села Озютичі, по-місцевому вона й дотепер носить назву Янів), з північного сходу прилягала окрема колонія – Ясінець, де проживали переселенці (сьогодні про цю місцину нагадують поодинокі старі груші посеред поля обабіч ґрунтової дороги на село Твердині), а із заходу – колонія Поставицька.


Село Озютичі
Село Озютичі

Село Озютичі
Село Озютичі

Село Твердині
Село Твердині

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39