Про що говорили у бібліотеці на годині історичної пам'яті

27 Жовтня 2018, 12:00
Бібліотека 1124
Бібліотека

З метою закріпити і увіковічнити історичну пам'ять про ту криваву другу світову, в Локачинській центральній районній бібліотеці провели годину історичної пам’яті: «Ти пам'ятай, ніколи не забудь».

На заході бібліотекарка читальної зали Ганна Марчак розповіла присутнім, учням 11-х класів ОНЗ «НВК «Локачинської ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназії», про тих українців, хто визволяв рідну землю від фашизму. Вчителька історії Людмила Володимирівна доповнила її розповідь, а Даринка Челядин прочитала листа-трикутничка свого дідуся, якого він прислав з фронту в квітні 1944 року, а в жовтні його скосила фашистська куля.

Ганна Марчак також ознайомила присутніх з героїко-патріотичною книжковою виставкою «Рокам ніколи пам’яті не стерти». Зацікавив юних користувачів бібліотеки відеоролик «20 кроків до мрії. Україна у Другій Світовій війні».

Не можна висловити те, що відчули наші батьки і діди, матері і бабусі, на очах, яких відбувся весь жах однієї з найкривавіших воєн на нашій планеті. Не можна висловити, але ми і не маємо права забути те, що розповідали нам свідки, які так чи інакше брали участь в цьому. І ми говоримо: «Будемо пам’ятати і передамо цю пам'ять своїм нащадкам».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024