Тимошенко вимагає виділити кошти для шахти №10 «Нововолинська»

10 Листопада 2018, 15:07
Юлія Тимошенко 833
Юлія Тимошенко

Лідер фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлія Тимошенко зареєструвала проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо будівництва шахти «Нововолинська». Так вона відреагувала на звернення волинських гірників, які надіслали їй листа з проханням розв’язати болючу проблему.

«Звертаємося до вас як до голови депутатської фракції, яка завжди з розумінням сприймає та відстоює інтереси вуглевидобувної галузі. Ваш попередній досвід роботи Прем’єр-міністром дозволяє не з чуток і не вперше сподіватися на допомогу в розв’язанні проблем будівництва шахти №10 «Нововолинська», – йдеться у листі.

Гірники повідомляють, що копальня матиме особливий статус. Адже належатиме до бюджетоутворюючих суб’єктів господарювання, зможе видобувати 900 тисяч тонн енергетичного вугілля на рік і забезпечить робочими місцями 1300 осіб. У державному кошторисі цього року для будівництва шахти передбачено всього 25 мільйонів гривень, яких частково вистачило лише для обслуговування та утримання в безаварійному стані загальних шахтних комплексів упродовж 6 місяців. Тим часом вже виконано будівельно-монтажних робіт більш як на 38,9 мільйона гривень.

6 листопада, вже наступного дня після отримання звернення шахтарів Нововолинська, Юлія Тимошенко разом із народними депутатами України фракції «Батьківщина» зареєструвала в парламенті проект Закону №9263 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо будівництва шахти «Нововолинська». Цим документом передбачено збільшити видатки Міністерству енергетики та вугільної промисловості України для державної підтримки  будівництва шахти №10 «Нововолинська»  у сумі 48 мільйонів гривень. Ці видатки можуть бути профінансовані за рахунок додаткових надходжень коштів до державного бюджету внаслідок недопущення укриття податків і зборів в офшорних зонах.

Відтак нині все залежить від того, як швидко поставить на голосування цей законопроект у сесійній спікер парламенту Андрій Парубій та чи підтримають справедливі вимоги нововолинських шахтарів інші народні обранці, зокрема й волиняни. Юлія Тимошенко своє слово сказала. Тепер черга за ними.

До слова, під час зустрічі з шахтарями і регресниками в місті Павлограді, що відбулася у вересні цього року, лідерка «Батьківщини» наголосила:

«Вугільна галузь для мене завжди була нашою українською енергетичною незалежністю. І коли розповідають, що вугільна галузь нікому не потрібна, то мене це дивує. Адже ці люди не розуміють, яке золото в нас практично під ногами. У моїх особистих стратегіях вугільна галузь завжди буде провідною галуззю економіки України». 

Мар’яна ВЕРБІВСЬКА

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024