Колишній єпископ Володимирської єпархії – єдиний, хто не підтримав постанову Собору УПЦ МП

14 Листопада 2018, 11:20
Митрополит Вінницький і Барський Симеон 2000
Митрополит Вінницький і Барський Симеон

Митрополит Вінницький і Барський Симеон, а в минулому єпископ Володимир-Волинський і Ковельський (до цієї єпархії належить Локачинський район) – єдиний із 83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату не підписав постанову Синоду.

Про це пише LB.ua із посиланням на власні джерела.

Нагадаємо, Собор відбувся 13 листопада в Києво-Печерській лаврі. Його учасники назвали недійсними і неканонічними рішення Синоду Вселенського патріархату про визнання предстоятеля УПЦ КП Філарета і УАПЦ Макарія канонічними єпископами, а також відмовилися приєднуватися до єдиної церкви, оскільки вважають, що автокефалія Україні не потрібна.

Митрополит Симеон єдиний не поставив під цією постановою свій підпис, попри тиск, який, як вдалося з’ясувати, на нього чинили інші ієрархи. Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Зазначимо, що у травні 1996 року Симеон (Володимир Іванович Шостацький) був призначений єпископом відновленої Володимир-Волинської єпархії. 4 травня 1996-го став єпископом Володимир-Волинським і Ковельським.

На фото: колишні керівники Володимир-Волинської єпархії - архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владики вітають архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира з тезоіменинами
На фото: колишні керівники Володимир-Волинської єпархії - архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та митрополит Вінницький і Барський Симеон. Владики вітають архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира з тезоіменинами

Кандидатуру Симеона називали серед  тих, хто може очолити Українську помісну автокефальну церкву. Зокрема таку думку висловлюв релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой виданню УНН.

«Вінницький Симеон – він проукраїнський архієрей. Він не дуже відомий своїми заявами, але, разом з тим, дуже простий. Вірогідність того, що саме він може бути обраний, є, але невідомо, наскільки велика. Питання ще в тому, яку позицію займе Вселенська патріархія, тому що дуже багато буде вирішуватись саме на Фанарі», – зазначав експерт.

До речі, прихожани Володимир-Волинської єпархії звернули увагу, що на загальному фото після собору Митрополит Вінницький і Барський Симеон стоїть разом з усіма архієреями.

Додамо, що на сайті Володимир-Волинської єпархії опубліковано постанову Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року.

Читайте також: Колишній настоятель храму в Низкиничах підтримав розрив відносин УПЦ МП із Вселенським патріархатом

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024