Молоді спорстмени можуть мати пільги при вступі у вузи

14 Листопада 2018, 12:23
Ірина Констанкевич 990
Ірина Констанкевич

Минулого тижня комітет Верховної Ради з питань науки і освіти рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроект щодо пільгового зарахування молодих спортсменів на спеціальності з фізичної культури і спорту у вищих навчальних закладах.

Документ розробили народні депутати від «УКРОПу» Ірина Констанкевич, Тарас Батенко, Олександр Шевченко, Віктор Шевченко, Валентин Дідич та Олександр Дубінін у співпраці з парламентарями від інших політичних сил.

«Мета законопроекту – підтримати та спонукати молодь до занять спортом, зокрема шляхом пільгового зарахування абітурієнтів з числа кандидатів у майстри спорту, майстрів спорту України, майстрів спорту України міжнародного класу на спеціальності «фізичне виховання і спорт» до державних і комунальних вищих навчальних закладів», – пояснила співавтор законопроекту, народний депутат Ірина Констанкевич.

За її словами, молоді люди, які хочуть стати професійними спортсменами, присвячують багато часу підготовці до змагань. Відтак ці учні часто показують невисокі показники у навчанні. У підсумку при вступі до вищих навчальних закладів спортсмени опиняються на нижчих позиціях, незважаючи на високі спортивні досягнення.

«Крім того, законопроект пропонує додати учнів з високими здобутками у спорті до переліку осіб, які мають право на пільговий вступ до закладів вищої освіти на спеціальності з фізичної культури і спорту аналогічно до тих вступників, які мають перемоги на олімпіадах, конкурсах-захистах МАН. Йдеться про внесення змін до Закону «Про вищу освіту» щодо яких ми маємо численні звернення від молоді, батьків, тренерів і громадськості», – додала нардеп.

Дарина ТИХА

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024