Локачинські рятувальники закликають бути обережними з електричними та нагрівальними приладами

19 Листопада 2018, 12:00
Пожежа 3010
Пожежа

Правила пожежної безпеки при експлуатації електричних та нагрівальних приладів

В осінньо-зимовий період поширеною причиною пожеж є порушення правил користування електричними приладами.

Аналіз таких пожеж показує, що вони відбуваються, в основному, з двох причин: у разі порушення правил пожежної безпеки під час користування електропобутовими приладами і прихованої несправності цих приладів, – інформує Локачинський РС УДСНС України у Волинській області.

Крім того, пожежі можуть виникати і від несправної електропроводки або неправильної експлуатації електромережі. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку включити декілька побутових приладів водночас. Виникає перевантаження, проводи можуть нагрітися, а ізоляція -спалахнути.

Проводи миттю нагріваються до такої температури, що металічні жили плавляться, спостерігається інтенсивне виділення іскор і великої кількості тепла. Якщо в місці короткого замикання виявляться горючі матеріали і конструкції, вони миттю займаються. Тому необхідно стежити за справністю ізоляції проводів.

Основні запобіжні заходи і правила пожежної безпеки при експлуатації електричних та нагрівальних приладів, що використовуються у побуті, такі:

  • нагрівальні прилади дозволено встановлювати тільки на негорючі підставки;
  • не варто залишати прилади, що включені, без нагляду;
  • не включати в одну розетку одночасно декілька приладів;
  • варто спостерігати за щільністю контактів в місцях приєднання проводів приладів до вилки, клем між собою тощо;
  • небезпечно замінювати запобіжники, що перегоріли, в телевізорах, приймачах і інших побутових приладах саморобними або плавкими запобіжниками;
  • забороняється користуватися саморобними нагрівальними приладами.

Знання правил пожежної безпеки допоможе зберегти ваше життя! У випадку виникнення пожежі або іншої надзвичайної ситуації телефонуйте за номером «101»!

Пожежа
Пожежа

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024