«Батьківщина» вимагає негайно включити до порядку денного постанову про скасування підвищення ціни на газ

22 Листопада 2018, 12:13
Сергій Соболєв 839
Сергій Соболєв

«Батьківщина» вимагає від Голови Верховної Ради негайно винести на розгляд парламенту постанову про скасування рішення уряду підвищити ціни на газ для населення.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив перший заступник голови фракції «Батьківщина» в парламенті Сергій Соболєв.

Політик наголосив на тому, що відповідну постанову парламенту (№9265), яку вже підписали лідери шести фракцій і груп, досі не винесено навіть на розгляд профільного комітету. Він зазначив, що зараз ситуація з опаленням у багатьох містах критична і що цю проблему «пробують перекласти з хворої голови на здорову», обвинувачуючи мерів міст у тому, що, виявляється, непостачання газу та підвищення тарифів – це їхня проблема.

Фракція «Батьківщини» наполягає на тому, щоб питання, які накопичилися через необґрунтоване підвищення ціни на газ і подальше зростання тарифів, першочергово ставилися на розгляд у сесійній залі.

Своєю чергою, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок нагадав у прямому ефірі телеканалу «Еспресо», що основною причиною проблем з теплопостачанням у населених пунктах України є підняття рішенням Петра Порошенка ціни на газ.

«Так, є системні борги. І місцева влада мала би планувати наступний опалювальний сезон ще тоді, коли закінчується попередній. Проте основна причина проблем з теплопостачанням  – підняття ціни на газ, що привело до виникнення боргів», – повідомив Сергій Євтушок.

Він пояснив, що тепло не подають борги  підприємств теплокомуненерго, значна частина яких є штучними, бо виникли вони лише через різницю в цінах.

Народний депутат прогнозує в подальшому колапс у системі ЖКГ, адже борги з огляду на зростання тарифів також зростатимуть.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024