У Локачах вшанували пам'ять тих, хто загинув на Майдані за волю України

23 Листопада 2018, 10:00
Година патріотизму 906
Година патріотизму

У Локачинській бібліотеці провели годину патріотизму «Гідність, відвага, сила духу», яку присвятили п'ятій річниці Революції Гідності, Героям Майдану, пам’яті усіх тих, хто загинув за волю України.

Захід пройшов 21 листопада, – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

Під давню лемківську пісню «Плине кача по Тисині», яка стала тугою, смутком душі всього українського народу, жалобним Гімном України, присутні пом’янули всіх загиблих за волю України, а представники влади та учасник Майдану в знак поваги і пам’яті поклали біля банера «Україна понад усе» квіти та запалили свічки.

Ведучі Ганна Марчак та Анатолій Гніровський розповіли про ті криваві події на Майдані і запросили усіх учасників повернутися в минуле, в листопад 2013 року і пригадати, як це було.

Невеликою сценкою, розіграною Світланою Хамежук та Сашком Ліщинським, було показано, що тільки справжні патріоти пішли на Майдан, щоб відстояти у злочинної влади достойне майбутнє України, бодай ціною крові.

Також, читайте: Для локачинських школярів провели літературну годину.

Учасник Майдану Сергій Лінник поділився своїми спогадами про Майдан з присутніми на заході.

У виконанні Богдани Крутій, Маринки Мельничук та вокальної групи районного будинку культури лунали патріотичні пісні про Майдан та Небесну Сотню.

Також, У Локачах організували історичну подорож для дітей.

З цікавістю учасники години патріотизму переглянули відео «Хронологія подій на Майдані», «Мирна акція переросла у криваву бійню ТСН», «Україна золота» та ознайомилися з книжкогвою виставкою «Україна – країна гідності і свободи».

Про що говорили у бібліотеці на годині історичної пам'яті.






 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024