У Привітненській громаді – 65 кандидатів у депутати, два – на посаду голови

01 Грудня 2018, 18:05
ОТГ 2534
ОТГ

У Привітненській виборчій комісії об’єднаної територіальної громади зареєструвала 65 кандидатів у депутати та 2 кандидати на посаду голови громади.

Про це стало відомо 30 листопада, – інформує громадянська мережа ОПОРА.

Нагадаємо, що Привітненська громада: відновили підготовку до виборів.

На посаду сільського голови Привітненської сільської ради об’єднаної територіальної громади зареєстровано 2 кандидати, які є висуванцями від політичних партій.
На посаду Привітненського сільського голови об’єднаної громади претендують:

  • Василь Михайлович Гошій (висунутий ВО «Батьківщина»);
  • Ігор Макарович Красовський (висунутий від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність»).

Читайте також: Хто з Локачинського району увійде до складу Волинської ради регіонального розвитку.

Брати участь у перших виборах до Привітненської сільської ради ОТГ, які відбудуться 23 грудня, виявили бажання 63 кандидати у депутати – від політичних сил «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», Радикальна партія Олега Ляшка, Аграрна партія України, ВО «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Народний фронт», ВО «Свобода». Ще 2 кандидати зареєструвалися шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала кількість кандидатів в одномандатних виборчих округах. Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в округах № 3 та № 12 – по 6 осіб; найменше кандидатів (по 4 особи) – у виборчих округах № 2, № 4-8, № 13.

Нагадаємо: Найменше коштів на вибори отримає Привітненська громада.

В інших округах виявили бажання балотуватись по 5 кандидатів – йдеться про округи № 1, № 9-11 та № 14.

Нагадаємо, що відповідно до частини 9 статті 41 Закону України «Про місцеві вибори», Територіальна виборча комісія не пізніше як на третій день з дня прийняття документів, зазначених у частині першій статті 38 цього Закону, але не пізніше як за 23 дні до дня голосування приймає рішення про реєстрацію кандидатів у депутати або про відмову в реєстрації кандидата (кандидатів), включених до виборчого списку кандидатів у депутати.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39