Для Локачинського району збільшили обсяг освітньої субвенції

18 Грудня 2018, 13:00
Кошти 2226
Кошти

Уряд дав гроші Волинським громадам, де бракувало освітньої субвенції.

Напередодні відбулось засідання Кабінету Міністрів під головуванням Премʼєр-міністра України Володимира Гройсмана, під час якого збільшили обсяг освітньої субвенції для бюджетів 44 міст та ОТГ на 88 мільйонів гривень, – пише Конкурент.

Тож Асоціація міст України домоглася додаткового перерозподілу освітньої субвенції, щоб збільшити її обсяги для виплат заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти у 2018 році. Позицію Асоціації міст України на засіданні уряду представляв Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

У переліку міст і ОТГ, яким збільшили освітню субвенцію є і волинські. Кабінет Міністрів України розпорядженням «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році» вніс зміни до бюджетних призначень освітньої субвенції з держбюджету на 2018 рік, згідно з якими окремі місцеві бюджети отримають загалом додатково 12 мільйонів 589 тисяч гривень.

Так освітню субвенцію збільшили Ковелю і Нововолинську, Іваничівському і Локачинському районам та Шацькій, Литовезькій, Павлівській, Поворській, Іваничівській, Дубечненській, Сераховичівській, Турійській і Оваднівській ОТГ.

Разом із тим, цим самим розпорядженням Кабмін зменшив розмір освітньої субвенції загалом на 12 мільйонів 389 тисяч – Камінь-Каширському, Луцькому, Ратнівському, Маневицькому районам і Любешівській селищній ОТГ.

Окрім того, розпорядженням «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки України на 2018 рік» Кабмін зменшив видатки за програмою «Здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів», передбачених на видання і доставку підручників і посібників (у тому числі електронних) для учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти на загальну суму 117 млн. 380 тис. гривень зокрема бюджету Волинської області на понад 223 тисячі.


Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром