«Батьківщина» Волині створила Центр протидії фальсифікації на виборах до ОТГ

18 Грудня 2018, 13:30
Вибори 1037
Вибори

23 грудня відбудуться вибори депутатів та голів новоутворених об’єднаних територіальних громад: у Ківерцівському районі – Ківерцівської міської та Тростянецької ОТГ, у Луцькому районі – Підгайцівської, Гіркополонківської та Липинської сільських ОТГ, у Камінь-Каширському районі – Гуто-Боровенської сільської ОТГ, у Локачинському районі – Привітненської та Війницької сільських ОТГ, у Старовижівському – Старовижівської селищної ОТГ.

Також відбудуться довибори у семи ОТГ – Затурцівській ОТГ Локачинського, Зимнівській ОТГ Володимир-Волинській, Цуманській ОТГ Ківерцівського, Вишнівській ОТГ Любомльського, Павлівській та Поромівській ОТГ Іваничівського, Забродівській ОТГ Ратнівського району.

Ще 5 листопада «Батьківщина» Волині запропонувала партійним організаціям усіх політичних сил, які беруть участь у місцевих виборах, підписати меморандум «За чесні вибори». Його мета – забезпечити прозорість перебігу виборчих перегонів, гарантувати рівність прав усіх кандидатів на посади голів та в депутати ОТГ, запобігти порушенням виборчого законодавства, зокрема брудній агітації, підкупу виборців, використанню адмінресурсу.

Однак жоден із обласних партосередків не відгукнувся на пропозицію Волинської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» і не взяв на себе обов’язок дотримуватися чесних правил конкурентної боротьби. Як наслідок – у ході передвиборчої кампанії від наших агітаторів та активістів надходить інформація про те, що окремі політичні сили задіюють адмінресурс, на окремих кандидатів у депутати від ВО «Батьківщина» чинять тиск, здійснюють підкуп виборців.

Тому щоб 23 грудня на виборах депутатів та голів ОТГ не допустити спотворення реального волевиявлення волинян, запобігти фальсифікаціям
результатів, «Батьківщина» Волині оголосила загальну мобілізацію активістів територіальних громад, представників громадських організацій, усіх, кому не байдужа доля новоутворених територіальних громад. Для цього «Батьківщина» Волині створила Центр протидії фальсифікаціям та відкрила «гарячу лінію», куди можуть звернутися всі громадяни і повідомити про факти порушень виборчого законодавства.

Телефон «гарячої лінії» – 099 534 81 04. «Гаряча лінія» відкрита з 8.00 до 20.00.

У день виборів вона працюватиме цілодобово.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024