Павловичівські школярі побували на обласному літературно-мистецькому святі «Різдво йде!»

20 Грудня 2018, 09:00
Павловичівські школярі 1191
Павловичівські школярі

Павловичівські школярі побували на VI обласному літературно-мистецькому святі «Різдво йде!», що традиційно проходить за участі учнів із різних куточків Волині, які вивчають польську мову.

Нагадаємо: «How to make a snowman» та «Christmas rings»: для Павловичівських школярів провели чергові майстер-класи

Захід пройшов 14 грудня, – інформує Монітор Волинський.

Відкрив захід ректор інституту, кандидат історичних наук Петро Олешко:

«Це свято започатковане з ініціативи вчителів польської мови на Волині. Коли у 2013 р. відбувалися перші курси підвищення кваліфікації для полоністів, педагоги запропонували організувати таке тематичне свято, щоб можна було зустрітися в дружній атмосфері, щоб учні могли заспівати чи зіграти якусь сценку, показати свої артистичні здібності, таланти та рівень володіння мовою. Це і хороший мотиватор для глибшого вивчення польської мови, культури, традицій, звичаїв. Так ми пізнаємо наших сусідів і вчимося розуміти один одного, жити в мирі та гармонії, адже Різдво – це свято, що єднає!»

У Павловичівській школі провели урок на свіжому повітрі

Звернулася до присутніх і консул Генерального консульства РП у Луцьку Тереза Хрущ, яка привітала учнів із прийдешніми святами, побажала усім гарних емоцій та радісного Різдва. Вона висловила надію, що такі зустрічі допомагатимуть усім у глибшому пізнанні світу, спонукатимуть до взаєморозуміння та єднання навколо християнських цінностей, зокрема миру, поваги один до одного.

Кожного року актова зала ВІППО приймає понад 100 учасників. Цього року на свято прибули близько 130 дітей разом зі своїми вчителями.

Читайте також: Як вчаться за «Новою українською школою» у Павловичах

Гарним початком став виступ «Засніжене місто» команди Луцької ЗОШ І–ІІІ ст. № 17. Щороку радують цікавими композиціями команди із Забороля Луцького району та Устилуга. А найстарші учасники, команда Любомльського професійного ліцею, традиційно демонструють майстерно виконані оригінальні пісенні композиції. Хочеться відзначити також учнів із Павлович Локачинського району, Підгаєць, Городища, Гіркої Полонки, Рокинь, Княгининка, Горохова та Ковеля. На жаль, не всі змогли взяти участь у святі у зв’язку з введенням у деяких школах карантину.

Всі учасники отримали подарунки від Волинської спілки вчителів-полоністів України імені Габріелі Запольської та Генерального консульства РП у Луцьку.

Нагадаємо: Що Павловичівські школярі робили у поліцейському відділку

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024