Локачі: чому біля багатоквартирних будинків з’явилась величезна яма. ФОТО

04 Січня 2019, 12:05
Яма 3459
Яма

В п’ятницю, 28 грудня, в житловому секторі на центральній вулиці селища (Миру) утворилась чимала канава невідомого походження. Люди повідомили про це працівникам Локачинського комунгоспу.

Останні, прибувши на місце події, взялися розкопувати завали, залучивши важку техніку. В ході робіт натрапили на старі залізобетонні плити. Вони, як виявляється, зламались під вагою грунту, призвівши до обвалу. Сприяло цьому і те, що в двір інколи заїжджали вантажівки.

Місцеві жителі кажуть: раніше на цьому місці знаходилась вигрібна яма, яка обслуговувала прилеглу двоповерхівку. А з появою централізованої каналізації цю канаву просто засипали. Мало хто навіть знав про її існування. Проблема в тому, що там проходила діюча каналізаційна труба. Нині вона пошкоджена, тож нечистоти стікають в утворений «котлован».

Комунальники не заглушували трубу, щоб на новорічні свята не створювати незручностей для жителів будинку. Аварійну ділянку огородили.

Як розповів начальник Локачинського ВУЖКГ Олег Джура, ремонтні роботи можуть тривати кілька днів, адже проводитимуть реконструкцію водовідвідної мережі.

До слова, нові поліетиленові каналізаційні труби планують пустити іншим маршрутом, а небезпечну яму засипати.




2




 

Павло КОСТЮЧКО.

Фото автора.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024